Članek
Japonsko zdravstveno ministrstvo opozarja, da kovid cepiva Moderna in Pfizer povzročajo vnetje srca pri mladih ...
Objavljeno Dec 09, 2021

avtor Jamie White
8. december 2021, 15.05

Vladna zdravstvena komisija priporoča, da se na cepivo nalepi oznaka "možni resni stranski učinki"
Japonsko zdravstveno ministrstvo je kot možni stranski učinek kovid cepiva Pfizer ali Moderna navedlo vnetje srca.

Vladno Ministrstvo za zdravje, delo in socialno skrbstvo trdi, da so od 14. novembra na vsak milijon moških, ki so prejeli cepivo Moderna, poročali o vnetju srca in njegovih zunanjih ovojev pri 82 moških starih od 10 do 19 let in pri 49 moških v 20-ih letih.

Za cepivo Pfizer jih je bilo 16 v starostnem obdobju 10-19 let in 13 na milijon moških v 20-ih letih.

Ministrstvo je na sestanku prejšnji teden priporočilo, da se na dokumente, priložene cepivom, doda opozorilo o možnosti 'resnih stranskih učinkov'.

Vladna agencija naj bi tudi od bolnišnic zahtevala, naj podrobno poročajo o incidentih pri ljudeh, ki so se jim simptomi vnetja pojavili v 28 dneh po prejemu cepiva.

Japonska je avgusta ustavila uporabo 2,6 milijona odmerkov cepiva Moderna, potem ko so poročali, da so bili kontaminirani z 'drobnimi kovinskimi kosmiči', ki 'reagirajo na magnete'.

Čeprav je na Japonskem zaradi kontaminirane serije Moderne umrlo več ljudi, je Japonska nekaj dni pozneje nadaljevala z distribucijo cepiva Moderne.


The Health Ministry of Japan has listed heart inflammation as a possible side effect of taking the Pfizer or Moderna COVID injections.
The government’s Ministry of Health, Labour and Welfare claimed that as of November 14, out of every million males who took the Moderna vaccine, inflammation of the heart and its outer lining were reported in 82 males aged 10 to 19 and 49 males in their 20s.