Članek
Avstrijska policija ob uvedbi obveznega cepljenja noče nadzorovati cepilnega statusa državljanov ...
Objavljeno Jan 25, 2022

vesti24s.com, 22. januar 2022

Avstrijska policija ob uvedbi obveznega cepljenja noče nadzorovati cepilnega statusa državljanov, so sporočili iz policijskega sindikata v tej državi, po drugi strani pa je proticepilno gibanje v Avstriji radikaliziralo svoje ravnanje, predvsem do tistih trgovcev, ki ne dovolijo vstopa necepljenim osebam v trgovine.

V začetku februarja naj bi začel veljati zakon, ki obvezuje državljane, ki so prijavljeni v Avstriji, da se cepijo proti koronavirusu, od sredine marca pa je predvideno, da bo policija ob vsaki intervenciji nadzorovala tudi cepilni status državljanov.

Socialdemokratski (FSG) in liberalni (AUF) policijski sindikat temu nasprotujeta. Hermann Greylinger iz FSG in Werner Herbert iz AUF sta za radio Oe1 povedala, da ne more biti vse breme preloženo na policijo.

Greylinger je podvomil o namenu podobnih kontrol.

'Kaj se bo zgodilo, če žrtev ne plača kazni?' je vprašal.

Po njegovih besedah ​​je policija dobila nalogo, ki je nekoristna in nesmiselna, in temu nasprotujejo.

Vodja AUF Herbert je izrazil nerazumevanje za vse večje nadzorne naloge, ki so naložene policiji. Kritiziral je dejstvo, da bi morali policisti v civilu opravljati kontrole »2G« v trgovinah. Povedal je, da je edinstveno, da policisti v civilu spremljajo nakupne navade prebivalstva.

Predsednik sindikata FCG, ki je blizu vladajoči Ljudski stranki (OVP), Reinhard Zimmermann, novih nalog, ki jih bo policija dobila z obveznim cepljenjem, ni želel komentirati. Dejal je, da se želi o podrobnostih najprej pogovoriti z notranjim ministrom.

V AVSTRIJI RASTE ODPOR PROTI OBVEZNEMU CEPLJENJU

Medtem ko po eni strani policija ne želi nadzorovati cepljenosti državljanov, po drugi strani proticepilno gibanje v Avstriji vse bolj radikalizira svoje delovanje proti zagovornikom cepljenja, predvsem proti tistim trgovcem, ki ne dovolijo vstopa necepljenim v trgovine.

Po tem, ko je predlog o obveznem cepljenju šel skozi v parlamentu, so člani gibanja proti cepljenju nasprotovali zagovornikom cepljenja, tako da so jih začeli označevati, poročajo avstrijski mediji.

Neznanci so na okna devetih trgovin v avstrijski pokrajini Spodnja Avstrija nalepili plakate z napisom 'Ne kupujte od cepilnih fašistov'. Policija je sprožila preiskavo lepljenja teh plakatov na izložbe v Frauenhoferju in Hornu. Plakate so nalepili na izložbo, je potrdil tiskovni predstavnik policije Heinz Holub-Friedrich.

Tudi v Schwechatu pri Dunaju je petarda razbila okno sedeža Avstrijske ljudske stranke (OVP) v tem mestu.

Po podatkih policije so neznane osebe ponoči odvrgle pirotehnično sredstvo, ki je razbilo izložbeno okno in povzročilo veliko materialno škodo. Služba za varstvo ustave in boj proti terorizmu je bila obveščena in je začela preiskavo.

'Storilci se iščejo, ker je to preveč, je nedopustno in jih je treba kaznovati,' je dejal vodja OVP v Schwechatu Anton Imre.