Članek
EN ZAPIS ...
Objavljeno Jan 25, 2022

Samomor osnovnošolke...ki je prišel v medije...zato, ker se je nekdo iz šole spomnil nanjo in ji namenil tople besede. Nekje drugje še ena. Pred kratkim na eni gimnaziji kar dve. O teh in še mnogih drugih ne govori nihče...nihče ne opozarja na posledice teh norih časov, nihče ne govori o vzrokih, nihče se več ne spomni teh mladih ljudi, ki so nekoč imeli sanje, metuljčke v trebuhih, nasmehe na obrazih...

Slovenija je že od nekdaj v samem svetovnem vrhu samomorilnosti...nekoč so nas premagali zgolj Japonci. Ne vem kako točno je s statistiko danes. Mogoče smo celo krepko prvi. Se kdo kdaj vpraša koliko od teh nekaj stotih, ki sami končajo življenje, je mladih? Ne. Noben se ne vpraša koliko otrok je naredilo samomor, pomemben pa je podatek koliko njih je šlo po cepivo.

Pred leti sva šla s študijskim kolegom na predavanje oziroma delavnice za prepoznavanje samomorilnosti med mladimi in kako jih rešiti. Predavanje je bilo namenjeno pedagoški stroki celotne podravske regije in bili so vabljeni. Ni štelo za točke napredovanja in bilo je v popoldanskem času...Koliko pedagogov je sedelo v predavalnici? Noben. Niti en/a! A danes si eni jemljejo pravico, da svoje osnovnošolske ure predvidene poučevanju namenijo promociji cepiv in diskreditaciji staršev, ki svojih otrok niso odpeljali na cepilno mesto.

Marko vam sporoča: "Jebite se!"

In sožalje staršem ter ostalim sorodnikom teh mladih src, ki so se na neki točki zlomili, zaprli vase, ostali brez rešitev...Sožalje tudi njihovim sovrstnikom, prijateljem, sošolkam in sošolcem...Verjetno nepredstavljive bolečine za vse.

Dragi moji mladi, sistem vas je pustil na cedilu. Ne dajte cedilu, da vas odplakne. Borite se za svoje pravice, borite se za svobodo, borite se za resnico, borite se za prihodnost, borite se za življenje. Ne računajte na druge. Oni so drugi, vi ste prvi!

Vir: https://www.facebook.com/marko.kous/posts/10217204539179238 (Hvala Marko)