Članek
Menstrualne anomalije pri ženskah vodijo v obsežno raziskavo
Objavljeno Apr 30, 2022

Menstrualne anomalije pri ženskah vodijo v obsežno raziskavo

26. april 2022

Moja študija zgodbe o ciklu

Ozadje

Pomlad 2021 je sprožila pogovor na družbenih omrežjih. Na tisoče žensk je doživelo dramatične spremembe v svojem menstrualnem ciklusu in delile so si te travmatične izkušnje. Pogovor je sprožil nešteto profilov in Facebook skupin, kjer so ženske delile osebne zgodbe o svojih čudnih nepravilnostih.

Potem ko je bila skupina na Facebooku, ki vsebuje več kot 20.000 članov in pričevanj, izbrisana, je bilo očitno, da bo cenzura na družbenih omrežjih preprečila nadaljevanje tega pogovora. Zgodbe, ki so jih te ženske delile, so bile zatirane. V odgovor se je ekipa MAMM odločila, da bo izkoristila svojo mrežo izkušenih in objavljenih raziskovalcev, zdravnikov in zdravnikov porodničarjev in ginekologov, da bi poiskali način, kako zagotoviti, da izkušnje teh žensk ne bodo ostale neopažene.

Potreba po raziskovanju teh dogodkov in damo glas ženskam, ki so bile utišane, je bila očitna. Anketo MyCycleStory(sm) so ustvarili člani ekipe MAMM in njihova obsežna mreža strokovnjakov, skupaj s Children Health Defens otroško. Ključnega pomena je bilo zajeti ta pričevanja in nazaj oživeti ta obupno potreben pogovor.

Kaj je bilo odkrito

Ker so se prijave zbirale več mesecev, je bilo jasno, da se ženskam dogaja nekaj zelo resnega in zaskrbljujočega. Številne ženske, ki so se odzvale na raziskavo MyCycleStory(sm), so skupaj z več resnimi izkušnjami o nepravilnostih, poročale o velikem povečanju izjemno redkega dogodka "izločanje decidualnega odlitka". Ko so bili prispevki zbrani, je bilo to odkritje vredno najprej preučiti, neodvisno od drugih izkušenj. Po WebMD: "Decidualni odlitek je velik, nepoškodovan kos tkiva, ki ga v enem trdnem kosu prepeljete skozi nožnico. To se zgodi, ko se debela sluznična površina maternice, imenovana decidua, odlije v skoraj natančni obliki vaše maternične votline, kar ustvari trikoten 'odlitek'.

Ta pojav je boleč in pogosto travmatičen, saj ni nekaj, kar bi mnoge ženske, niti njihovi zdravniki, videle, doživele ali sploh slišale o tem.

Po pregledu zgodovinskih podatkov o ženskah in incidenci izločanja odlitkov so raziskovalci potrdili, da je bil dogodek izjemno redek, saj so odkrili le okoli 40 primerov, proučenih v zadnjih 100+ letih. Udeleženci raziskave MyCycleStory(sm) so o tem pojavu poročali 292-krat v 7 mesecih po januarju 2021.

Če pogledamo nazaj, je vzrok relativno neznan. Stvari, kot so stres, hormonska kontracepcija in zunajmaternična nosečnost, so v preteklosti veljali za možnosti, vendar podatki v tej študiji ne podpirajo teh zaključkov. Glede na distribucijo cepiva proti COVID-u približno v istem času, ko smo začeli opažati te reakcije, se ne moremo spraševati, ali obstaja povezava, ki upravičuje nadaljnjo preiskavo.

Zakaj je to pomembno

Pogovor o učinkih plodnosti, ki jih imata COVID in cepivo COVID na ženske, se mora zgoditi prav zdaj. Ker CDC in vladne agencije zagotavljajo, da je cepivo varno za ženske in otroke, raziskava, zbrana v tej študiji, upravičuje dvom o veljavnosti te izjave.

V nedavno objavljenih podatkih kliničnega preskušanja Pfizer je navedeno, da učinki na plodnost niso znani. Zakaj torej pravijo, da je varno, če ne vedo zagotovo? Zakaj zatirajo zgodbe teh žensk, ki doživljajo nekaj tako redkega in travmatičnega? Kaj povzroča takšen porast na videz redke in travmatične izkušnje? Ali lahko izpostavljenost spike proteinom igra vlogo? Je časovna povezava z distribucijo cepiva več kot naključje?

Vsa ta vprašanja je treba obravnavati takoj.

Kaj je naslednje

Ta študija začenja enega najpomembnejših pogovorov, potrebnih danes. Ekipa MyCycleStory(sm) se še naprej ukvarja z drugimi prijavljenimi simptomi in njihovimi možnimi vzroki. Nadaljnje objave se bodo osredotočile na menstrualne nepravilnosti ne le pri ženskah v rodni dobi, ampak tudi pri ženskah po menopavzi.

← Posodobljeni podatki o COVID Shot

Vir: https://millionsagainstmandates.org/womens-menstrual-anomalies-study/