Članek
500.000 primerov z resnimi stranskimi učinki cepljenja
Objavljeno May 08, 2022

(Avtomatski prevod https://exxpress.at/berliner-charite-schlaegt-alarm-500-000...)

Berlin Charite sproža alarm: 500.000 primerov z resnimi stranskimi učinki cepljenja

Zaskrbljujoči podatki študije iz Nemčije: Število resnih zapletov po cepljenju proti Sars-CoV-2 je verjetno 40-krat (!) večje, kot so mislili. Skupno naj bi bilo prizadetih pol milijona ljudi, opozarja vodja študije. "Zdravniki morajo ukrepati!"

uredništvo 5. maj 2022 19:07


Vnetje srčne mišice je eden najpogostejših resnih stranskih učinkov

Število resnih zapletov po cepljenju proti Sars-CoV-2 v Nemčiji je verjetno kar 40-krat večje, kot je bilo doslej uradno navedeno. Dolgoročna opazovalna študija berlinskega Charitéja je prišla do teh neverjetnih rezultatov, kot je vodja študije, profesor Harald Matthes, poročal »Mitteldeutscher Rundfunk« (MDR).

Pritožbe tedne in mesece

"Glede na okoli pol milijona primerov z resnimi stranskimi učinki po cepljenju proti Covidu v Nemčiji, moramo zdravniki ukrepati," je zahteval zdravnik. Osem od 1.000 bolnikov je imelo resne neželene učinke, torej simptome, ki so trajali tedne ali mesece.


Običajna cepljenja se bolje prenašajo kot cepljenje proti Corona Gettyimages

Vendar pa so bolezni same po sebi težke: najpogostejše pritožbe vključujejo vnetje srčne mišice, pretirane reakcije imunskega sistema ali nevrološke motnje, torej okvare živčnega sistema.

Prizadeti so ostali na cedilu

Pri običajnih cepivih, na primer proti otroški paralizi ali ošpicam, je število resnih stranskih učinkov "bistveno manjše". Za prizadete je še posebej depresivno, da njihove pritožbe "pogosto ne jemljejo resno".

Zdravniki ne poročajo o sumih

Zaskrbljujoče: zdravniki pogosto ne poročajo o sumljivih primerih. Matthes zato zahteva: "Moramo priti do terapijskih listov, o njih odkrito razpravljati na kongresih in v javnosti, ne da bi to veljalo kot, da smo proticepilci."

Povezava na študijo: https://www.charite.de/en/service/clinical_trials_detail/...
pdf: https://www.charite.de/fileadmin/user_upload/...11647-ImpfSurv_Flyer_41.pdf

Dodatki:

Slike: https://www.facebook.com/ULTRA-701694363207484