Članek
Zrušitev svetovnega prehranskega sistema – množična lakota in smrt po vsem svetu je zdaj neizbežna
Objavljeno Jun 07, 2022

Zrušitev svetovnega prehranskega sistema – množična lakota in smrt po vsem svetu je zdaj neizbežna

Komentarji urednika Briana Shilhavyja, Health Impact News

Sam Parker iz Behind the News je pravkar objavil odličen komentar o neizbežnem, namernem propadu globalnega prehranskega sistema.

Kot sem že napisal pri drugih člankih, ki smo jih objavili od Sama Parkerja, ima ta posameznik očitno dostop do virov obveščevalnih podatkov na zelo visoki ravni in objavlja informacije, ki jih nisem našel nikjer drugje.

Pred enim letom je objavil najboljši zgodovinski prikaz, kar sem jih kdaj prebral, o glavnih družinah v svetovnem prehranskem kartelu, ki nadzoruje svetovne finančne sisteme. Če je še niste prebrali, bi morali.

Razkrivanje globalnega prehranskega kartela: Ali sta množično stradanje in zmanjšanje prebivalstva njihovi naslednji potezi?

Danes te informacije posodablja, da bi razložil svetovne dogodke, kot je vojna v Ukrajini, z informacijami, ki jih drugje verjetno ne boste prebrali.

Skratka, Sam Parker verjame, da sta imperija Rockefeller in Rothschild tik pred propadom in s svojimi trenutnimi dejanji in politiko pospešujeta lastno uničenje, zlasti v Ukrajini.

Če se trenutno ne morete ločiti od propagande v zahodnih korporativnih medijih, je vaše življenje v resni nevarnosti, saj verjetno nimate pojma, kaj se bo zgodilo.

On piše:

»Strateški trikotnik« – Indija, Kitajska, Rusija – te države skupaj imajo 38 % svetovnega prebivalstva, proizvedejo 42 % pšenice in 66 % jekla.

Bistvo je, da ti narodi PROIZVAJAJO blago, ki so ga številni zahodni narodi oddali zunanjim, v svojo škodo. Poleg tega je narava obdarila Rusijo z obilico naravnih virov v nafti, plinu, zlatu, srebru, platini, železovi rudi, diamantih premoga, lesu, sladki vodi, milijonih kmetijskih zemljišč in še veliko, veliko več.

Po ruskem blagu se povprašuje. Prepovedati jim dostop do svetovnih trgov pomeni ubijanje zahodnih gospodarstev. Kar Covid ni prisegel družini Rockefeller, bodo sankcije za rusko blago. To je njihovo upanje. Vso srečo s tem.

Smešno pri tem je, da sta obe družini za dve leti zaprli svetovno gospodarstvo v upanju, da bosta pospešili svoje načrte, da bi človeštvo strli v elektronsko zaporniško taborišče, ukradli njun denar in uvedli novo globalno suženjsko državo.

Putinova drzna poteza v Ukrajino je spremenila njihove načrte in ogroža tudi sam preživetje imperijev.

Zdi se, da jih je zapustil razum. Trenutne sankcije in finančna vojna proti Rusiji, Kitajski in Iranu so imele povratni učinek na Zahod. Rusija je iz tedna v tednu močnejša, Zahod pa je iz tedna šibkejši.

Lahko doseže kritično točko - in gre v jedrsko.

Popolna nevihta v hrani in energiji

avtorja Sam Parker
Behind the News Network

POPOLNA NEVIHTA, s katero se sooča človeštvo – vojaški in gospodarski spopad jedrskih sil, hiperinflacijski zlom finančnega sistema, ki temelji na dolarju, nenehna pandemija in lakota ter kulturni padec v novo temno dobo.

Tako se borza v zadnjih dneh močno dviga. Tako pravijo, svetovna lakota; svetovna kriza je bonanca za Wall Street. Delnice naftnih družb se močno dvignejo, vojaške, industrijske delnice. To je ameriška velika moč, ki se zaveda, da lahko ustvari/izkoristi krizo in globalnemu jugu ali revnim državam (ali coni B) reče vaš denar ali vaše življenje. Tako se je skozi zgodovino zgodila večina velikih zasedb in osvajanj.

To je kot, da rečete preostalemu svetu, veš, popolnoma te imamo, a nimaš izbire, tvoj denar ali tvoje življenje. "Če nas ubogaš, te lahko nahranimo." Ujeli smo te v past. In Rockefellerjev imperij izkorišča vse možne prednosti tega kaosa na svetovnih trgih – ne le za ustvarjanje ogromnih dobičkov na delniških trgih, temveč v celotnem spektru njihovih različnih obrambnih, prehrambenih, energetskih, rudarskih in energetskih industrijskih podjetij. Medtem ko se vse to dogaja, nenehno spodbujajo načrt igre "ICE NINE" z uvedbo sistema digitalnih valut.

Sam vrh piramide

BlackRock – podjetje v skupini Rockefeller Group želi uporabiti vojno v Ukrajini za uvedbo digitalne valute. Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink meni, da bi vojno v Ukrajini in dogodke okoli nje lahko uporabili za pospešitev sprejemanja digitalnega denarja, ki ga nadzorujejo centralne banke. Skupaj z dvema družbama skupine Rockefeller Group - Vanguard in State Street, Blackrock velja za enega izmed upravljavcev indeksnih skladov "Big Three", ki prevladujejo v korporativni Ameriki in nenazadnje v svetu.

Do novembra 2020 je "velika trojica" upravljala 15 bilijonov dolarjev združenih sredstev, kar je enako več kot tri četrtine velikosti ameriškega gospodarstva, skupaj pa so bili največji lastnik v 88 % podjetij S&P 500. Do januarja 2021 je imela »velika trojica« v upravljanju skoraj 18 bilijonov ameriških dolarjev sredstev. Samo DVE podjetji, Vanguard in BlackRock, nadzorujeta planet, medtem ko ima 1 % najbogatejših na svetu 82 % svetovnega bogastva.

Zdaj, v pismu delničarjem, poslanem v četrtek, 24. marca, je Larry Fink zapisal, da bi se lahko sprejetje digitalnega denarja, ki ga nadzorujejo centralne banke, izkazalo za enega od izidov vojne, ki so trenutno večinoma pod radarjem. Z začetkom vojne so ZDA in njihovi zavezniki dodali rusko centralno banko na svoj seznam subjektov, ki so bili predmet sankcij, kar je povzročilo porast transakcij na centraliziranih borzah Bitcoin v Rusiji in Ukrajini ter v obeh njunih valutah.

Grozeče pomanjkanje dizla

Dejstvo je, da so zahodne sankcije odgovorne za to, da so povzročile sedanjo svetovno inflacijsko krizo. Kar mnogi spregledajo, je dejstvo, da vse bolj vplivajo na gospodarstva Zahoda, zlasti EU in ZDA. Podrobnejši pogled na stanje svetovne oskrbe z dizelskim gorivom je zaskrbljujoč.

Toda zahodni načrtovalci sankcij pri ministrstvu za finance ZDA in EU dobro vedo, kaj delajo. In to je slabo za svetovno gospodarstvo.

Čeprav večina od nas le redko razmišlja o dizelskem gorivu drugače kot o onesnaževalcu, je pravzaprav bistveno za celotno svetovno gospodarstvo na način kot le malo virov energije, obstaja jasna povezava med dizelskim gorivom in BDP, saj skoraj vse, kar gre v in iz tovarne gre na dizelsko gorivo."

Skoraj prvi dan akcij ruskih čet v Ukrajini sta dve največji naftni družbi na svetu, BP in Shell, obe britanski, ustavili dobavo dizelskega goriva Nemčiji zaradi strahu pred pomanjkanjem oskrbe. Rusija je pred vojno v Ukrajini dobavljala približno 60 do 70 % vsega dizelskega goriva v EU.

Leta 2020 je bila Rusija drugi največji izvoznik dizelskega goriva na svetu za ZDA, saj je dnevno pošiljala več kot milijon sodčkov. Največ, približno 70 %, je šlo v EU in Turčijo. Francija je bila največji uvoznik, sledita ji Nemčija in Združeno kraljestvo. Na zahodu približno 76 % vseh cestnih vozil – avtomobilov, tovornjakov – uporablja dizelsko gorivo.

Na začetku ukrajinske krize so bile svetovne zaloge dizelskega goriva že najnižje po letu 2008, saj so kovid zastoji povzročili veliko škodo razmerju med povpraševanjem in ponudbo proizvodnje nafte in plina. Zdaj je pripravljen oder za krizo dizelskega goriva brez primere. Posledice bodo osupljive za svetovno gospodarstvo.

Zaradi večje učinkovitosti in večje kilometrine na galono dizelsko gorivo poganja skoraj vse motorje tovornih vozil. Napaja večino kmetijske opreme, od traktorjev do strojev za žetev.

V EU se pogosto uporablja, skoraj 50 % za avtomobilsko gorivo, saj je veliko bolj varčen kot bencinski motorji. Uporablja se v večini vseh težkih rudarskih strojev, kot so Caterpillar zemeljski stroji. Uporablja se v gradbeni opremi.

Dizelski motorji so nadomestili parne stroje na vseh neelektrificiranih železnicah na svetu, še posebej na tovornih vlakih. Dizel se uporablja v nekaterih proizvodnjah električne energije in v večini vseh težkih vojaških vozil.

Svetovno pomanjkanje dizelskega goriva, začasno ali dolgoročno, je torej katastrofalen dogodek. Blaga ni mogoče premikati iz kontejnerskih pristanišč do ciljnih krajev na celini.

Brez dizelskega goriva tovornjaki ne morejo dostaviti hrane ali česarkoli drugega v supermarket. Celotna dobavna veriga je zamrznjena. In ni možnosti zamenjave z bencinom v dizelskem motorju, ne da bi pokvarili motor. Med januarjem 2021 in januarjem 2022 so se cene dizelskega goriva v EU skoraj podvojile, in to pred sankcijami zaradi Ukrajine.

Vzrokov je bilo več, a glavni je bil skokovita cena surove nafte in motnje v oskrbi zaradi globalnih zapor zaradi kovida in kasnejšega ponovnega zagona svetovnih trgovinskih tokov.

Za še večjo težavo, je v začetku marca kitajska centralna vlada uvedla prepoved izvoza dizelskega goriva, da bi "zagotovila energetsko varnost" sredi zahodnih sankcij proti Rusiji.

Razmere v ZDA niso nič boljše. Naraščajoča svetovna kriza dizelskega goriva bo, razen velikega preobrata, pomenila dramatičen vpliv na vse oblike tovornjakov in avtomobilov, kmetijstvo, rudarstvo in podobno. To bo pomenilo katastrofo za že tako propadajoče svetovno gospodarstvo. Pravo industrijsko povezano svetovno gospodarstvo ni kot igra z lego igračami. Je zelo kompleksno in fino uravnano. To fino uravnavanje se sistematično uničuje in vse dokazuje, da je to namerno.

Dobrodošli v Rockefellerjevi evgenični agendi Velike ponastavitve.

Ali se bo svetovni prehranski sistem sesul?

Osrednji cilj Svetovne banke (Rockefellerjeva ustanova) je preprečiti, da bi druge države pridelovale lastno hrano. To je glavna direktiva in s to so jih spravili v kot, iz katerega bo to poletje nastala takšna svetovna lakota.

No, kot sta povedala predsednik Putin in Lavrov, spopadi v Ukrajini pravzaprav sploh ne potekajo zaradi Ukrajine. Gre za boj za to, kakšno obliko bo dobil svet in ali bo svet enopolaren ali, kot je zdaj videti, multipolaren. Torej je ameriška vojna v Ukrajini v resnici vojna proti Nemčiji. Rusija ni sovražnik. Nemčija in Evropa sta sovražnici in ZDA so to zelo jasno povedale.

To je vojna za zaklepanje naših zaveznikov, da ne morejo trgovati z Rusijo. Ne morejo kupiti ruske nafte. Odvisni morajo biti od ameriške nafte, za katero bodo morali plačati tri ali štirikrat več. Za gnojila bodo morali biti odvisni od ameriškega utekočinjenega zemeljskega plina. Če ne bodo kupovali ameriškega plina za gnojilo in jim ne dovolimo, da kupujejo iz Rusije, potem ne morejo gnojiti zemlje in pridelek bo brez gnojil padel za približno 50%.

In tako je bil učinek te vojne ta, da je države Nata priklenil v odvisnost od Združenih držav, saj je bil v zadnjih nekaj letih velik strah Združenih držav v tem, da se ob deindustrializaciji Amerike, te države obračajo k tistemu delu sveta, ki raste, Kitajska, Srednja Azija, Rusija, Južna Azija.

In Združene države so se bale, da bodo izgubile nadzor nad svojimi sateliti predvsem v Natu, pa tudi v Južni Ameriki. Zato so sankcionirale in blokirale njihovo zmožnost nakupa energije zunaj ZDA. Blokirajo njihovo zmožnost nakupa hrane izven ZDA, blokirajo njihovo zmožnost vlaganja v ali uporabo svojih presežkov za blaginjo z vlaganjem na Kitajskem, v Rusiji ali Evraziji.

Torej, to je v bistvu vojna Amerike za zaklepanje svojih zaveznikov. Podjetja za proizvodnjo gnojil v Nemčiji so že zaprta, ker pravijo, da brez ruskega plina, gnolio izdelujemo iz plina, in če ne moremo dobiti ruskega plina, tega gnojila ne moremo proizvajati. Tako se svetovne cene gnojil močno dvigajo.

Rusija je največji izvoznik žita. In zdaj, ko sankcije blokirajo izvoz žita, se postavlja vprašanje, kaj bosta naredila Severna Afrika in Bližnji vzhod, ki sta bila v veliki meri odvisna od ruskega izvoza žita? Njihove cene hrane se bodo močno dvignile. Ker so protisankcije Rusije prekinile oskrbo z gnojili za večji del sveta, bo verjetno povsod prišlo do krize s hrano, to je pomembno omeniti.

Še huje je, da je zemeljski plin potreben v proizvodnem procesu za večino izdelkov iz dušika/gnojila … tako da bo nedavni porast cen naftnega plina v Evropi na rekordno visoke vrednosti le še povečal stroške gnojil zaradi kakršne koli ustavitve iz Rusije »In s cenami pšenice, ki so že v na vrhuncu vseh časov, se bo pekel začel ne le med proizvajalci hrane, ampak kmalu tudi v vaši lokalni trgovini z živili, ko bodo potrošniki spoznali, da se bodo cene hrane podvojile, potrojile in še več.

To je resna situacija, milo rečeno. Mnogi ljudje, če ne večina, se ne zavedajo, kako je globalizacija vsega ustvarila soodvisnost, kjer, če en kos pade s svojega mesta, se celotna stvar sesuje.

Peščica vzhodnoevropskih držav skupaj z Rusijo dobavlja veliko žita, energije in gnojil, ki jih preostali svet potrebuje za preživetje. In ta najnovejši "ples" v Ukrajini v bistvu vleče vtikač iz dobavne verige vseh teh stvari.

Dve leti kuga, nato vojna, za vogalom je lakota, kuga je COVID-19, vojna in lakota pa sta tisto, s čimer se zdaj soočamo z debaklom Rusije in Ukrajine- – – Kot da sledijo nekakšnemu scenariju. Takšne izjemne poteze Rockefellerjevega imperija kažejo na obup Davida mlajšega in njegovih zaveznikov.

Njihov obup je nastal zaradi dejstva, da je Amerika v končnem propadanju. Da bi ohranili svetovno moč, bodo ti oblastniki, nori na oblast, naredili vse. V njihovih glavah se vsako noč in jutro spopada ta misel: "Raje bom uničil svet, kot izgubil svoj imperij". In to razmišljanje Davida ml. in Rothschildov je tisto, čemur smo priča globalno na področju hrane in energije – na oboje se je družina osredotočala v zadnjem stoletju.

Neposredna sabotaža

Zdi se, da obe družini namerno sprejemata ukrepe za zagotovitev prihajajoče svetovne krize s hrano. Vsak ukrep, ki ga strategi Bidenove administracije izvedejo za "nadzor energetske inflacije", škodi dobavi ali napihuje ceno zemeljskega plina, nafte in premoga svetovnemu gospodarstvu.

To močno vpliva na cene gnojil in proizvodnjo hrane. To se je začelo veliko pred Ukrajino. Zdaj krožijo poročila, da so Bidenovi ljudje posredovali, da bi blokirali tovorni železniški prevoz gnojil v najbolj kritičnem času za spomladansko sajenje. Do letošnje jeseni bodo učinki eksplozivni.

Ker je bil ključni čas za spomladansko sajenje v ZDA v kritični fazi, je CF Industries iz Deerfielda v Illinoisu, največji ameriški dobavitelj dušikovih gnojil in bistvenega aditiva za dizelske motorje, izdal sporočilo za javnost, v katerem navaja, da: "V petek, 8. aprila 2022 je Union Pacific brez predhodnega obvestila seznanil CF Industries, da je določenim pošiljateljem naložil, naj zmanjšajo obseg zasebnih vozil na svoji železnici, kar začne veljati takoj."

Union Pacific je eno od štirih velikih železniških podjetij, ki skupaj prepeljejo približno 80 % vsega ameriškega kmetijskega železniškega tovornega prometa. Izvršni direktor podjetja CF Tony Will je izjavil: "Čas za to dejanje Union Pacifica ne bi mogel priti v slabšem času za kmete."

Te omejitve pošiljanja ne bodo le zamudile gnojenje, ampak dodatno gnojilo, potrebno za dokončanje spomladanskih nanosov, morda sploh ne bo moglo doseči kmetov. Z uvedbo te samovoljne omejitve peščici pošiljateljev, Union Pacific ogroža letine kmetov in zvišuje stroške hrane za potrošnike.

CF Industries je opozoril, da je eno od le tridesetih podjetij, za katere velja strogi ukrep, ki je nedoločen. Pošiljajo preko železniških prog Union Pacific, da oskrbijo ključne kmetijske države, vključno z Iowo, Illinoisom, Kansasom, Nebrasko, Teksasom in Kalifornijo. Prepoved bo vplivala na dušikova gnojila, kot sta sečnina in sečninski amonijev nitrat (UAN), pa tudi na izpušno tekočino dizelskega goriva DEF (v Evropi se imenuje AdBlue).

DEF je izdelek za nadzor emisij, ki je danes potreben za dizelska tovorna vozila. Brez tega motorji ne morejo delovati. Narejen je iz sečnine. CF Industries je največji proizvajalec sečnine, UAN in DEF v Severni Ameriki, njen kompleks Donaldsonville pa je največji posamični proizvodni obrat za izdelke v Severni Ameriki.

Samo skokovite cene hrane, energije in drugih surovin niso posledica ruskih dejanj, ampak odločitev Washington Green Energy o postopnem opuščanju nafte in plina. Inflacija cen energentov se bo v prihodnjih mesecih tudi močno povečala zaradi gospodarskih sankcij ZDA in EU na izvoz ruske nafte in verjetno plina.

Vendar, osrednja točka je to, da z vsakim hektarjem kmetijskih zemljišč v ZDA, namenjenem gojenju koruze za biogoriva,  proizvodnjo te hrane odstrani iz prehranjevalne verige, da jo sežge kot gorivo. Od sprejetja ameriškega zakona o standardih za obnovljivo gorivo iz leta 2007, ki je nalagal letno rast ciljne proizvodnje koruze za mešanice goriva z etanolom, so biogoriva leta 2015 zajela ogromen del celotnih površin koruze, več kot 40 %. S tem premikom, ki ga določa zakon, sežiganje koruze kot goriva, je prišlo do velike inflacije hrane precej pred začetkom inflacijske krize zaradi kovida.

ZDA so daleč največji svetovni proizvajalec in izvoznik koruze. Zdaj, ob zahtevah po znatnem povečanju koruznega etanola za gorivo v času astronomskih cen gnojil, in ob blokiranju železniškega transporta gnojil z ukazi Bele hiše, se bodo cene koruze dvignilo v nebo. Washington to zelo dobro ve. To je namerno.

V svetovnem merilu razmere močno poslabšujejo zahteve USDA, da naj rejci piščancev ubijejo milijone piščancev, domnevno zaradi znakov okužbe s ptičjo gripo. "Virus ptičje gripe" H5N1 je bil leta 2015 razkrit kot popolna prevara. Testi, ki jih zdaj uporabljajo inšpektorji vlade ZDA za ugotavljanje ptičje gripe, so enaki nezanesljivi testi PCR, ki se uporabljajo za COVID pri ljudeh. Test za to je nevreden. Samo v ZDA je bilo odstreljenih najmanj 23 milijonov piščancev in puranov, več deset milijonov po vsem svetu.

Posledica je strmo zvišanje cen jajc za približno 300 % od novembra in huda izguba virov piščančjih beljakovin za ameriške potrošnike v času, ko je skupna inflacija življenjskih stroškov na najvišji 40-letni ravni.

Da bi bile stvari še hujše, sta Kalifornija in Oregon zaradi večletne suše znova razglasila izredne razmere za vodo in močno omejila vodo za namakanje kmetom v Kaliforniji, ki pridelujejo večji delež sveže zelenjave in sadja v ZDA.

Ta suša se je od takrat razširila na večino kmetijskih zemljišč zahodno od reke Mississippi, kar pomeni velik del kmetijskih zemljišč v ZDA. Varnost preskrbe s hrano v ZDA je ogrožena kot še nikoli doslej, Washington pa počne vse, da bi poslabšal posledice za svoje državljane.

S kakšnim namenom? Da bi zmanjšali razpoložljivost hrane in olajšali Imperiju zapreti past, da se človeštvo postavi v elektronsko zaporniško taborišče.

S kakšnim namenom? Ko je oseba opremljena z biometričnimi podatki in digitalnim potnim listom, ta oseba preide iz svobodne osebe v sužnja. Naslednji korak je "zamrzniti" ali "ukrasti" njihov denar.

S kakšnim namenom?  Da se bančni sektor reši pred bankrotom. To je tisto, kar je začelo prevaro Covid. In ljudje so postali ovce.

V nedavnih komentarjih je ameriški predsednik Biden brez pojasnila pripomnil, da bo pomanjkanje hrane v ZDA "resnično". Njegova uprava je tudi gluha za prošnje kmečkih organizacij, naj dovolijo obdelovanje približno 4 milijonov hektarjev kmetijskih zemljišč, ki so bila opuščena iz "okoljskih razlogov".

Vendar to ni edini del sveta, kjer se razvija prehranska kriza.

Globalna katastrofa

Ta namerna dejanja Washingtona se dogajajo v času, ko globalna serija katastrof s hrano ustvarja najslabše razmere pri oskrbi s hrano v zadnjih desetletjih, morda od konca druge svetovne vojne.

Rusija je največji izvoznik žita. In zdaj, ko sankcije blokirajo izvoz žita, se postavlja vprašanje, kaj bosta naredila Severna Afrika in Bližnji vzhod, ki sta bila v veliki meri odvisna od ruskega izvoza žita? Njihove cene hrane se bodo močno dvignile.

V EU, ki je pri krmnih žitih, gnojilih in energiji močno odvisna od Rusije, Belorusije in Ukrajine, sankcije močno poslabšajo pomanjkanje hrane, ki ga je povzročil kovid. EU uporablja svojo neumno zeleno agendo kot izgovor, da italijanski vladi prepove ignoriranje pravil EU, ki omejujejo državno pomoč kmetom.

V Nemčiji je novi kmetijski minister iz stranke Zelenih Cem Özdemir, ki želi postopoma opustiti tradicionalno kmetijstvo, domnevno zaradi njegovih izpustov "toplogrednih plinov", dal hladen odgovor kmetom, ki želijo pridelati več hrane. EU se sooča z mnogimi enako katastrofalnimi grožnjami za varnost preskrbe s hrano kot ZDA in s še večjo odvisnostjo od ruske energije, ki jo bo EU samomorilno sankcionirala.

Podjetja za proizvodnjo gnojil v Nemčiji so se že zaprla, ker pravijo, da brez ruskega plina, gnojilo izdelujemo iz plina, in če ne moremo dobiti ruskega plina, tega gnojila ne moremo proizvajati. Tako so se svetovne cene gnojil močno dvignile.

Glavne države proizvajalke hrane v Južni Ameriki, zlasti Argentina in Paragvaj, so sredi hude suše, ki jo pripisujejo periodični pacifiški anomaliji La Niña, ki je pohabila tamkajšnje pridelke. Sankcije proti beloruskemu in ruskemu gnojilu ogrožajo brazilske pridelke, še poslabšajo pa jih ozka grla v oceanskem prometu.

Kitajska je pravkar napovedala, da bi bil lahko zaradi močnih deževij leta 2021 letošnji pridelek ozimne pšenice najslabši v njeni zgodovini. KPK je uvedla tudi stroge ukrepe, da bi kmete spodbudila, da razširijo pridelavo na nekmetijska zemljišča z majhnim učinkom. Glede na poročilo kitajskega opazovalca Erika Mertza: »V kitajskih provincah Jilin, Heilongjiang in Liaoning uradniki poročajo, da eden od treh kmetov nima dovolj zalog semena in gnojil, da bi lahko začeli saditi v optimalnem spomladanskem oknu… Po virih na teh območjih, so obtičali čakajoč na semena in gnojila, ki so bila uvožena na Kitajsko iz tujine – in ki so obtičala na tovornih ladjah, ki so zasidrane ob obali Šanghaja.

Šanghaj, največje kontejnersko pristanišče na svetu, je že več kot štiri tedne pod bizarno popolno karanteno »Zero Covid«, ki ji ni videti konca. V v brezupnem ponujanju KPK, da bi "naročila" povečano proizvodnjo hrane, so lokalni uradniki KP po vsej Kitajski začeli spreminjati košarkarska igrišča in celo ceste v obdelovalne površine. Razmere s hrano na Kitajskem silijo državo v veliko več uvoza v času svetovnega pomanjkanja, zaradi česar so svetovne cene žita in hrane še višje.

Afriko močno prizadenejo tudi sankcije, ki so jih uvedle ZDA, in izvoz hrane in gnojil iz Rusije in Ukrajine, ki se je z vojno končal. Petintrideset afriških držav dobiva hrano iz Rusije in Ukrajine. Dvaindvajset afriških držav uvaža gnojila od tam. Alternativ resno primanjkuje, saj cene rastejo in ponudba pada. Napovedana je lakota.

David M. Beasley, izvršni direktor Svetovnega programa Združenih narodov za hrano, je nedavno izjavil o svetovnih pogledih na hrano: "Od druge svetovne vojne ni niti približno takega primera."

Predvsem Bidenovo ministrstvo za finance je bilo tisto, ki je sestavilo seznam najobsežnejših gospodarskih sankcij proti Rusiji in Belorusiji, s katerimi je pritiskalo na ubogljivo EU, naj vestno sledi, sankcije, katerih vpliv na globalno oskrbo z žitom in gnojili ter oskrbo z energijo in cene je bil povsem predvidljiv. To je bila dejansko sankcija za ZDA in svetovno gospodarstvo.

To so le zadnji primeri namerne sabotaže prehranske verige s strani ameriške vlade v okviru Bidenove zelene agende, WEF-a v Davosu, Billa Gatesa in Rockefellerjeve fundacije, kot del njihove distopijske evgenične agende Velika ponastavitev. Tradicionalno kmetijstvo naj bi po vsem svetu nadomestila sintetična laboratorijsko pridelana prehrana iz ponarejenega mesa in iz beljakovin kobilic in črvov, vse za domnevno slavo nadzora globalnega podnebja.

To je res noro.

VEČ zelo velikih obratov za predelavo in distribucijo hrane je pred kratkim eksplodiralo ali pogorelo

Medtem, ko se hrana zaradi sankcij ZDA in vladnega zdesetkanja gospodarstva v zadnjih dveh letih negotovo zadržuje na obzorju, obstaja še en dejavnik, ki prispeva k težavi. Od začetka leta je bilo v ZDA več zelo velikih obratov za predelavo hrane, ki so eksplodirali ali zgoreli do tal

Ta mesec je obrat za predelavo zelenjave in oreščkov v Darfurju v Oregonu iz neznanih razlogov zajel plamen. Neodvisni distributer naravnih, ekoloških in gensko nespremenjenih živil, ki zaposluje okoli 150 ljudi, je pogorel do tal.

Teden dni pred tem požarom v Oregonu je ogromen požar uničil tovarno za predelavo mesa v Conwayu v New Hampshiru. Po 16-urnem gorenju je več gasilskih enot končno pogasilo požar pri East Conway Beef and Pork, vendar je objekt popolnoma uničen.

Isti teden je v Salinasu v Kaliforniji ogromen požar v predelovalnem obratu Taylor Farms povzročil evakuacijo prebivalcev, saj je gorelo več kot 17 ur. Taylor Farms je veliko kmetijsko podjetje, ki obdeluje in dobavlja veliko solatnih kompletov, ki jih vidimo v trgovinah z živili. Vzrok tega požara trenutno preiskujejo.

Dejstvo je, da se je od lani več kot ducat teh požarov in eksplozij zgodilo v živilskopredelovalnih in distribucijskih centrih. Vendar je glavni vzrok teh požarov požig.

Še več, požari v živilskopredelovalnih obratih niso tako pogosti in se pojavljajo veliko manj pogosto. Trditi, da so vsi ti incidenti povezani, bi bila čista špekulacija.

Toda glede na trenutne razmere v dobavni verigi in grozeče pomanjkanje hrane je že sama ideja, da bi kritična infrastruktura iz kakršnega koli razloga pogorela do tal, najmanj vznemirljiva.

Kdo torej zmaga? Kratek odgovor je, da novi gospodarski in finančni sistem Bretton Woods III, ki ga vodi Rusija, vključno s Kitajsko in BRICS-om.

Kdo torej izgubi? Kratek odgovor se spet zdi, da so to zahodna gospodarstva in njihovi finančni sistemi na splošno, zlasti Evropa.

Ameriški diplomatski strategi so že v fazi načrtovanja na grozečo tretjo svetovno vojno gledali kot na vojno gospodarskih sistemov. Katero stran bodo izbrale države: lastne gospodarske interese in socialno kohezijo ali podrejenost lokalnim političnim voditeljem, ki so jih postavile ZDA

Kako dolgo bo preostali svet potreboval, da ob vsem tem političnem vmešavanju in medijski propagandi spozna, da je v teku globalna vojna, na obzorju pa je tretja svetovna vojna? Resnična težava je v tem, da bo takrat, ko bo svet razumel, kaj se dogaja, globalni zlom že omogočil Rusiji, Kitajski in Evraziji, da ustvarijo pravi novi svetovni red, ki ne potrebuje držav Nata in ki je izgubil zaupanje in upanje na medsebojni gospodarski dobiček z njimi. Vojaško bojišče bo posejano z gospodarskimi trupli.

Rusija je največji izvoznik žita. In zdaj, ko sankcije blokirajo izvoz žita, se postavlja vprašanje, kaj bosta naredila Severna Afrika in Bližnji vzhod, ki sta bila v veliki meri odvisna od ruskega izvoza žita? Njihove cene hrane se bodo močno dvignile.

Predsednik BlackRocka Rob Kapito je v Teksasu dejal, da bo "prvič ta generacija šla v trgovino in ne bo mogla dobiti tistega, kar želi"; kmetje v Afriki si letos sploh ne morejo privoščiti gnojil, zaradi česar so kmetijsko proizvodnjo zmanjšali za količino, ki bi lahko nahranila 100 milijonov ljudi.

V zgodovini v vojnah zmagujejo tisti, ki imajo večje zaloge hrane in energije, v preteklosti za pogon konj in vojakov, danes za hranjenje vojakov, za rezervoarje za gorivo in bojna letala. Kitajska je mimogrede nabrala velike zaloge tako rekoč vsega. Provokacije Nata so tako skrajne, da je morala Rusija svoje jedrske rakete postaviti v pripravljenost. To je zelo resna zadeva. Toda ZDA so to ignorirale.

Predsednik BlackRocka Rob Kapito je v Teksasu dejal, da bo "prvič ta generacija šla v trgovino in ne bo mogla dobiti tistega, kar želi"; kmetje v Afriki si letos sploh ne morejo privoščiti gnojil, zaradi česar so kmetijsko proizvodnjo zmanjšali za količino, ki bi lahko nahranila 100 milijonov ljudi.

V zgodovini v vojnah zmagujejo tisti, ki imajo večje zaloge hrane in energije, v preteklosti za pogon konj in vojakov, danes za hranjenje vojakov, za rezervoarje za gorivo in bojna letala. Kitajska je mimogrede nabrala velike zaloge tako rekoč vsega.

»Strateški trikotnik« – Indija, Kitajska, Rusija – te države skupaj imajo 38 % svetovnega prebivalstva, proizvedejo 42 % pšenice in 66 % jekla. Bistvo je, da ti narodi PROIZVAJAJO blago, ki so ga številni zahodni narodi oddali zunanjim, v svojo škodo.

Poleg tega je narava obdarila Rusijo z obilico naravnih virov v nafti, plinu, zlatu, srebru, platini, železovi rudi, diamantih premoga, lesu, sladki vodi, milijonih kmetijskih zemljišč in še veliko, veliko več. Po ruskem blagu je povpraševanje. Prepovedati jim dostop do svetovnih trgov pomeni ubijanje zahodnih gospodarstev. Kar Kovid ni dosegel za družino Rockefeller, bodo sankcije za rusko blago. To je njihovo upanje. Vso srečo s tem.

V moji družini tradicionalnih poslovnežev imamo star pregovor: – »če imamo blago, lahko trgujemo«, velja tudi obratno – »brez blaga, ne moremo trgovati«. Zahod se je zdaj znašel v tem položaju.

Smešno pri tem je, da sta obe družini za dve leti zaprli svetovno gospodarstvo v upanju, da bosta pospešili svoje načrte, da bi človeštvo strpali v elektronsko zaporniško taborišče, ukradli njihov denar in uvedli novo globalno suženjsko državo.

Putinova drzna poteza v Ukrajino je spremenila njihove načrte in ogroža tudi samo preživetje imperijev. Zdi se, da jih je zapustil razum. Trenutne sankcije in finančna vojna proti Rusiji, Kitajski in Iranu imajo povratni učinek na Zahod.

Rusija je iz tedna v tednu močnejša, Zahod pa je iz tedna šibkejši. Lahko doseže kritično točko - in postane jedrska.

Vir: https://healthimpactnews.com/2022/the-collapse-of-the-global-food-system-massive-starvation-and-death-worldwide-is-now-imminent/