Članek
EU obnavlja digitalno potrdilo COVID kljub 99% negativnim povratnim informacijam javnosti
Objavljeno Jun 25, 2022

Torej, naši ljubljeni EU poslanci so spet pokazali skrb za lastni narod ter so v našem imenu in v naše dobro (ker jim je zelo mar za nas) glasovali za podaljšanje COVID potrdil. Sicer je 99% javnosti temu nasprotovalo ampak tisti, verjetno, niso bili Slovenci.

Za:
Bogovič, Grošelj, Novak, Tomc, Zver

Proti:
---

Vzdržani:
Nemec

? - niso bili prisotni (mogoče niso vedeli, da se nekaj dogaja)
Brglez, Joveva

Kot informacija - Hrvaški poslanci

Za:
Borzan, Flego, Glavak, Picula, Ressler, Sokol, Zovko

Proti:
Ilčić, Kolakušić, Sinčić

Vrzdržani:
---

? niso bili prisotni (mogoče tudi oni niso vedeli, da se nekaj dogaja)
Jerković, Fred Matić

Povezava na izid poimenskega glasovanja
(pdf, + pomeni "za", - "proti", 0 "vzdržan" grupirano po strankah): https://cutt.ly/LKUrbXp

Vir dokumenta z izidi: https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/votes.html?tab=votes

=================================================================

Vir prispevka:
https://www.zerohedge.com/geopolitical/eu-renews-digital-...

EU obnavlja digitalno potrdilo COVID kljub 99% negativnim povratnim informacijam javnosti

Fotografija Tylerja Durdena  avtor Tyler Durden
Sobota, 25. junij 2022 - 12.10

Avtor Robert Kogon via The Brownstone Institute,

Evropski parlament je na predlog Evropske komisije po pričakovanjih  včeraj izglasoval  podaljšanje EU digitalnega potrdila Covid za eno leto. Za je glasovalo 453, 119 proti in 19 vzdržanih.

Veljavnost uredbe o certifikatih naj bi potekla 30. junija. V začetku tega meseca je delegacija parlamenta s Komisijo že dosegla  »politični dogovor«  o podaljšanju certifikata tako, da je bilo včerajšnje glasovanje tako rekoč vnaprej.

Uredba o certifikatih je bila prvotno sprejeta junija lani, domnevno zato, da bi olajšala "varno potovanje" med državami članicami EU. Toda digitalno potrdilo EU se je hitro razvilo v model in, včasih, infrastrukturo za domače "zdravstvene" ali Covid karte, ki bi v naslednjem letu služile omejevanju dostopa do številnih drugih področij družbenega življenja.

EU se je odločila za podaljšanje certifikata covid kljub izjemno negativnim rezultatom javnega posvetovanja o tej temi, ki ga je začela Evropska komisija pod naslovom »Have Your Say« in je bilo odprto za javnost od 3. februarja do 8. aprila. ..  Posvet  je zbral več kot 385.000 odgovorov – od katerih se zdi, da skoraj vsi nasprotujejo obnovi!

pismu evropskemu varuhu človekovih pravic, ki ga je francoska poslanka Virginie Joron objavila na svojem Twitterju, Joron piše:

S svojo ekipo sem naključno prebrala na stotine odgovorov. Nisem najdla nobenega v prid razširitvi QR kode [digitalnega potrdila]. Na podlagi te obsežne raziskave se zdi očitno, da so bili skoraj vsi odgovori negativni.

Pretežno negativna tendenca odzivov je bila res očitna že od samega začetka. Prva polna stran odgovorov, vsi od 4. februarja, je na voljo  tukaj. Seveda so v različnih jezikih Evropske unije: francoščini, nemščini, italijanščini in tudi v angleščini.

Da bi bralcem zagotovili predstavo o tenorju, je tukaj prevod samo prve vrstice ali dveh od prvih več odgovorov (začenši od dna strani):

Popolnoma nasprotujem vzpostavitvi tega certifikata glede na to, kaj se trenutno dogaja s katastrofalnim ravnanjem EU s Covidom…

Želim, da se ta CST (verjetno sklicevanje na belgijsko "Covid Safe Ticket") ali potni list za cepivo preprosto odstrani ...

V osnutku dokumenta so trditve, ki niso znanstveno podprte. Trdi se na primer, da potrdilo Covid predstavlja učinkovito zaščito pred širjenjem virusa – kateri podatki lahko podpirajo to trditev?…

Pozdravljeni, šokiran in zgrožen sem nad odločitvami o ubijanju svobode, sprejetimi v EU ... v zvezi s tem "evropskim certifikatom" ...

Potrdilo covid oziroma zeleno izkaznico BI TREBA nemudoma Ukiniti kot diskriminatorno in protiustavno ter ne podprto z nobenimi znanstvenimi podatki, ker temelji izključno na KANOVNIH ukrepih za državljane…

Nasprotujem podaljšanju zelenega prehoda, ki nima drugega namena kot ustvarjanja diskriminacije...

Nikoli več ne želim biti podvržen diskriminatornemu potrdilu ...

In končno, vnos v angleškem jeziku:

Digitalno potrdilo Covid bi moralo takoj prenehati veljati. Toliko je podatkov, ki potrjujejo dejstvo, da digitalni potni listi nimajo nobenega pozitivnega vpliva na hitrost prenosa in dejansko v najbolj cepljenih in visoko urejenih državah so [sic.] stopnje covida nore ...

In tako naprej in tako naprej skozi 385.191 odgovorov.

Podaljšanje digitalnega potrdila Covid ne pomeni, da se bo začelo uporabljati takoj, ampak da bo infrastruktura ostala na mestu in da se bo lahko uporabljal, če in ko bodo države članice menile, da je to primerno.

Sedanja pravila za imetje veljavnega EU digitalnega potrdila Covid, ni treba posebej poudarjati, diskriminirajo le necepljene, ampak tudi naravno imunost, ki se obravnava kot bolj efemerna od imunosti, ki jo povzroča cepivo.

Dokazilo o opravljenem primarnem cepljenju pomeni veljavnost potrdila 270 dni; dokazilo o prejemu obnovitvenega odmerka daje trenutno neomejeno veljavnost. Po drugi strani pa dokaz o »okrevanju« – s pozitivnim PCR testom, ki je edini sprejet dokaz – daje veljavnost le 180 dni.