Članek
KANDIDATKA KAPITALA IN VLADAJOČIH ...
Objavljeno Jul 02, 2022

24.06.2022
Včeraj je Nataša Pirc Musar kot prva napovedala kandidaturo na predsedniških volitvah, ki bodo potekale oktobra. Ob tem je dejala, da v njej že nekaj let tli želja, da bi v slovenskem družbenem in političnem prostoru vendarle lahko še kaj naredila. Ob pogledu na njeno delovanje v zadnjih nekaj letih, lahko rečemo zgolj, da je mnogo že naredila. Mnogo družbeno škodljivega, antidelavskega in nazadnajškega. Poglejmo si stvari pobližje.
Nataša Pirc Musar, odvetnica diskontne trgovske verige LIDL, je z ustrahovanjem poskušala v kali zatreti delavsko organiziranje v podjetju (https://bit.ly/3bmDyj0). Ko pri tem ni bila uspešna je napadla delavke in delavce združene v Sindikat Lidl  ko so ti javno pozvali k referendumskem glasovanju proti predlaganemu Zakonu o vodah (https://bit.ly/39MhKgp). V skladu s svojo politično samopredelitivjo, zase namreč pravi, da je liberalka, je trgovkam zabrusila, da so s tovrstnim izrekanjem o širših družbenih vprašanjih, šli preko še dovoljene meje sindikalizma - golega ekonomizma (https://bit.ly/3A5WQU2).
Ob tem, da predstavlja udarno pest kapitala v boju z organiziranim delom in to ne zgolj v trgovinskem sektorju, temveč med drugim tudi v boju proti čistilkam Šolskega centra Velenja (https://bit.ly/3OFVF1S), skrbi tudi za loščenje javne podobe vladajočih razredov doma in v tujini. Tako je pred časom branila odločitev sodišča, da se de facto ustavi distribucijo in prodajo revije, ki je vsebovala popolnoma benigne osebne podatke Ize in Sama Logina, ustanoviteljev podjetja Outfit7 in najbogatejših Slovencev (https://bit.ly/3bnuBG8). V širši javnosti je znana tudi kot članica odvetniške ekipe Melanie Trump, žene nekdanjega predsednika ZDA, Donalda J. Trumpa. O sodelovanju z njo, je v oddaji Ena na ena na POP TV, ki je sicer namenjena promociji lastnikov kapitala in njihovih dvornih pomagačev (https://bit.ly/3yeERcO), dejala “To mi je dalo vedeti, da je zelo organizirana, natančna, skozi pogovor sem začutila, da dobro ve, kaj hoče, in da jo krivice zelo bolijo.” (https://bit.ly/3nfUz0R).
Povedno je, kje v družbi vidi krivice kandidatka za predsednico republike. Pri tistih, ki jih pred krivicami varuje visok zid obstoječega sistema in armada njegovih voljnih apologetov. V smeri zaščite statusa quo, kjer se privatni interesi vladajočih razredov zmerom znajdejo pred družbenimi potrebami, bo tudi delovala.
Zato tudi ne čudi medijski pospešek, ki ga je bila deležna njena napoved kandidature. V Večeru so tako “njen vstop v bitko” pospremili z izjavo direktorice Mediane Janje Božič Marolt, ki je ocenila, da ima “Nataša Pirc Musar najboljšo startno osnovo med vsemi kandidati.” (https://bit.ly/3bfmnzK) V Delu so jo označili za “javno uslužbenko, ki se nikoli ni držala nazaj in je bila namenoma glasna.” (https://bit.ly/3ykv6df) V Dnevniku so šli najdlje in jo kar v svojem podnaslovu opisali kot “odločno podpornico človekovih pravic in demokracije.”(https://bit.ly/3u0Pb5I)
Glede na številne primere, ki smo jih predstavili, bi bilo ustrezneje, če bi jo označili za odločno podpornico kršenja delavskih pravic in standardov, neizprosno branilko vladajočih in njihovih privilegijev ter glasno varuhinjo obstoječega politično-ekonomskega sistema.

Vir: https://www.facebook.com/rdecapesa1/