Članek
Vernon Coleman:
Objavljeno Jul 04, 2022

Vernon Coleman: "Največja in najmočnejša laž, ki jo izrekajo zdravniki"

2. julij 2022 Avtor: NEWS WIRE


Dr. Vernon Coleman
21st Century Wire

Pet desetletij se borim proti absurdnemu mitu, da so farmacevtska podjetja in zdravniki podaljševali pričakovano življenjsko dobo.

Bojim se, da je to samonamerna propaganda, ki obstaja izključno za promocijo farmacevtske industrije in medicinskega poklica.

Preprosto dejstvo je, da je bila ob koncu 19. stoletja in na začetku 20. stoletja umrljivost dojenčkov grozljivo visoka.

Dojenčki so pogosto umrli, preden so dopolnili svoj prvi rojstni dan.

In to je dalo vtis, da je pričakovana življenjska doba odraslih nižja, kot je bila.

Preprosto je razložiti.

Če en dojenček umre takoj po rojstvu, drugi pa doživi 80 let, je povprečna pričakovana življenjska doba približno 40 let.

Boljša pitna voda, boljša kanalizacija, boljša stanovanja in boljša hrana pomenijo, da je danes nenavadno, da otroci umrejo. Stopnja umrljivosti dojenčkov se je dramatično izboljšala.

In to je dramatično vplivalo na povprečno pričakovano življenjsko dobo.

Če en dojenček od 100 umre takoj po rojstvu, ostalih 99 pa doživi 80 let, potem je povprečna pričakovana življenjska doba blizu 80 let.

Ta statistična anomalija omogoča farmacevtskim podjetjem in zdravstveni ustanovi, da trdijo, da so odgovorni za izboljšanje pričakovane življenjske dobe – in si zaslužijo ogromno aplavzov.

Resnica je, da je sprememba pričakovane življenjske dobe skoraj v celoti posledica, kot sem že rekel, čistejše pitne vode, boljših kanalizacijskih naprav, boljših stanovanj in boljše hrane.

Medicinska znanost je naredila zelo malo večjih izboljšav.

Največji napredek je bilo naključno odkritje antibiotikov pred skoraj stoletjem.

In prednost, ki so nam jo antibiotiki dali pred okužbami, je bila zapravljena z absurdnim pretiranim predpisovanjem in dovoljevanjem kmetom, da dajejo antibiotike večini ali vsemu svojemu govedu. Te katastrofalne napake so privedle do razvoja bakterij, odpornih na antibiotike.

Farmacevtska podjetja in zdravniki niso imeli skoraj nobenega vpliva na pričakovano življenje. Dejansko je mogoče trditi, da so na splošno naredili več škode kot koristi. Vsekakor sem pred tridesetimi leti predložil jasne dokaze, da so zdravniki eni od treh največjih morilcev – poleg raka in bolezni obtočil.

Toda zdravstvena ustanova in novinarji, ki jih je kupila farmacevtska industrija, nadaljujejo s svojo najljubšo in najmočnejšo lažjo, ki namiguje, da so samo oni odgovorni za izboljšanje pričakovanega življenja.

Seveda nočejo razpravljati o mitu, ker vedo, da bodo razpravo izgubili.

Ta članek je bil prvotno objavljen na spletni strani Vernona Colemana .

Knjiga Vernona Colemana  Zakaj in kako zdravniki ubijejo več bolnikov kot rak  je na voljo kot mehka vezava in e-knjiga.

Vir: https://21stcenturywire.com/2022/07/02/vernon-coleman-the-biggest-and-most-powerful-lie-doctors-tell/