Članek
Izvršni direktor Moderne in uradnik AstraZenece razkrivata šokantne skrivnosti cepiv proti covidu, potem ko jih je romunski poslanec v Evropskem parlamentu Cristian Terheș zakuril
Objavljeno Sep 12, 2022

OBVZEN OGLED: 'Se vam zdi to pošteno?' – Izvršni direktor Moderne in uradnik AstraZenece razkrivata šokantne skrivnosti cepiv proti covidu, potem ko jim je romunski poslanec v Evropskem parlamentu Cristian Terheș podkuril

Avtor Jim Hoft
Objavljeno 6. septembra 2022 ob 21:13

Cristian-Vasile Terheș je romunski politik, trenutno poslanec Evropskega parlamenta

V ponedeljek je romunski poslanec v Evropskem parlamentu Cristian Terheș okrcal izvršnega direktorja Moderne Stéphana Bancela in izvršno podpredsednico AstraZenece Iskro Reić glede varnosti in učinkovitosti cepiv ter preveč tajnih pogodb.

Poslanec Evropskega parlamenta Terhes je vodilna vprašal o več pomislekih, na primer, ali so dekodirali DNK virusa COVID ali ne, zakaj niso prevzeli odgovornosti za stranske učinke cepiv in kdaj bodo objavili neredigirane pogodbe z Evropsko komisijo.

Prvi sklop vprašanj je bil za AstraZeneco in Moderno. Spodaj so vprašanja, ki jih je postavil Terhes:

Prvo vprašanje: Rad bi izvedel datum, če je mogoče, ko ste dekodirali celotno zaporedje DNK tega virusa ali ste se zanašali samo na zaporedje, ki ga je zagotovila kitajska vlada?

Drugo vprašanje: Ali ste testirali, ali cepivo ustavi širjenje virusa ali ne? Ker podatki jasno kažejo, da vaši izdelki ne ustavijo širjenja tega virusa.

Tretje vprašanje: Ali so vam ljudje med poskusi na ljudeh umirali, in če je, za katero boleznijo so umrli?

Drugi sklop vprašanj je bil naslovljen na izvršnega direktorja družbe Moderna Bancela, spodaj je izvleček:

Tukaj ste izjavili, da ste se zanašali na zaporedje, ki vam ga je zagotovila kitajska vlada, ko ste razvijali svoje cepivo. Tukaj imam odgovor EMA, ki za vsako cepivo prikazuje vrsto testov, ki so bili opravljeni. V primeru Moderne ste na primer posredovali podatke, ki kažejo, da ste ta cepiva testirali od leta 2017, 2018 in 2019. Kako ste torej lahko testirali ta cepiva takrat, ko smo decembra 2019 izvedeli za ta virus?

Pogodba, ki ste jo tukaj omenili, da je v teh pogodbah nekaj skrivnosti ali nekaj zaupnih informacij, ki bi morale zaščititi vaše interese. Vprašanje, ki sem ga naslovil na vas, je, kaj pa naši interesi in interesi evropskih državljanov? 

Kajti tako so prikazane nekatere strani iz pogodbe med Moderno in Evropsko komisijo. Zato vas sprašujem, ali menite, da je pošteno do vseh nas, da govorimo o teh cepivih, o spodbujevalcih, o medicinskih izdelkih, ko ne poznamo klavzul teh pogodb? Torej neposredno vprašanje za vas, gospod Bancel, je, kdaj boste v celoti objavili pogodbe, ki jih imate tako z Evropsko komisijo kot z državami članicami Evropske unije?

Drugo vprašanje, vprašanje obveznosti. Tukaj so vas naši kolegi spraševali o obveznostih, pa ste se izognili odgovoru na to vprašanje. Moje vprašanje je torej, zakaj nalagate obveznosti na državo in na ljudi, ki prejemajo ta cepiva? Mislim, da bi lahko imel škodljiv učinek, zakaj dobivate ves ta dobiček?

Kljub vsemu, dvovalentni ojačevalci. To je zadnje vprašanje. Tukaj ste pravkar navedli, da je te ojačevalce zahtevala vlada ZDA, ki je tudi odobrila ojačevalce brez poskusov na ljudeh. Zato vas sprašujem, ali se vam zdi to pošteno? Ali menite, da lahko od evropskih državljanov zahtevamo, da se cepijo z nekaterimi medicinskimi izdelki, ki niso bili pravilno testirani ali sploh niso bili testirani na ljudeh?

Vodstveni delavci Moderne in AstraZenece so v svojih odgovorih glede odgovornosti povedali, da so cepivo proizvedli na zahtevo držav in vlad, ki so od njih zahtevale hitro izdelavo cepiv, zato so pri njih iskali zaščito za plačilo morebitnih odškodnin in kompenzacij, izhaja iz objave evropskega poslanca na Facebooku.

»Glede odgovornosti za škodljive učinke, kot so storili vsi proizvajalci, smo želeli, vlade so želele hitro odobritev cepiva. In tako je bilo za pogojno odobritev pomembno, da nam dajo nekatera jamstva v smislu [odškodnine/škode], ker ne moremo ohraniti svoje torte in je obenem jesti. Hitro so želeli cepivo. Proizvajalcem zaradi narave pandemije niso dali časa za dolgoročne študije,« je na vprašanje evropskega poslanca Cristiana Terheșa odgovoril izvršni direktor Moderne Stéphane Bancel.

»O klavzuli o odgovornosti in odškodnini smo razpravljali in se dogovorili s številnimi vladami po svetu, ker so vsi želeli videti, kako lahko pospešimo proizvodnjo in dostavo cepiv. In spet, kot sem že omenil, se to šteje za standardno prakso v izrednih razmerah in prav tako [prakso], ki ščiti in podpira vsakogar, da napreduje z največjo hitrostjo in naredi najboljše, kar lahko v smislu proizvodnje in izdelave [cepiv],« je na isto vprašanje odgovorila izvršna podpredsednica AstraZenece Iskra Reić.

Bancel je tudi priznal, da je Moderna za načrtovanje cepiva uporabila zaporedje, ki ga je na spletu objavila kitajska vlada in so ga testirali številni znanstveniki v akademskih in vladnih laboratorijih.

Oglejte si spodnji video:

Že marca je izvršni direktor Pfizerja Albert Bourla med intervjujem za WaPo priznal, da tehnologija »cepiva mRNA« ni bila dovolj dokazana, ko so jo lansirali. Rekel je, da so ga strokovnjaki "pregovorili", vendar ni bil prepričan. Rekel je, da za mRNA delajo od leta 2018.

»Presenečen sem bil, ko so mi predlagali, da je to pot. In dvomil sem o tem in jih prosil, naj utemeljijo, kako se lahko reče kaj takega? Toda prišli so in bili zelo, zelo prepričani, da je to prava pot. Menili so, da po dveh letih dela na mRNA, od leta 2018 skupaj z BioNTechom za razvoj cepiva proti gripi, verjamejo, da je tehnologija zrela in da smo na vrhuncu dobave izdelka. Tako so me prepričali, sledil sem svojemu občutku, da vedo, kaj govorijo. Zelo so dobri. In sprejeli smo to zelo težko odločitev,« je pojasnil Bourla.

Poglej si posnetek:

 Jim Hoft

Jim Hoft je ustanovitelj in urednik časopisa The Gateway Pundit, enega najboljših konzervativnih časopisov v Ameriki. Jim je leta 2013 sprejel nagrado  Reed Irvine Accuracy in Media Award in je bil maja 2016  ponosni prejemnik nagrade Breitbart za odličnost v  spletnem novinarstvu, ki jo je podelila fundacija Americans for Prosperity.               

Vir: https://www.thegatewaypundit.com/2022/09/must-watch-think-fair-moderna-ceo-astrazeneca-official-reveal-shocking-secrets-covid-vaccines-romanian-mep-cristian-terhes-grills/