Članek
Cepivo proti kovidu uničuje naravno imunost, kaže študija NEJM
Objavljeno Sep 15, 2022

Cepivo proti kovidu uničuje naravno imunost, kaže študija NEJM

JCVI naj svetuje vladi, naj ne cepijo otrok zaradi pomislekov glede varnosti

Nova študija, objavljena v New England Journal of Medicine (NEJM), kaže ne le, da učinkovitost cepiva Pfizer Covid postane negativna (kar pomeni, da je pri cepljenih večja verjetnost, da bodo okuženi kot pri necepljenih) v petih mesecih, ampak da cepivo uniči vso zaščito, ki jo ima oseba skozi naravno imunostjo.

Študija je velika opazovalna študija, ki obravnava 887.193 otrok, starih od 5 do 11 let v Severni Karolini, od katerih jih je 273.157 (30,8 %) prejelo vsaj en odmerek cepiva Pfizer med 1. novembrom 2021 in 3. junijem 2022. Študija vključuje 193.346 okužb s SARS-CoV-2, prijavljene med 11. marcem 2020 in 3. junijem 2022.

Raziskovalci so uporabili obliko statističnega modeliranja s prilagoditvami za moteče dejavnike (kot so osnovni pogoji), da bi izračunali ocene učinkovitosti cepiva skozi čas in glede na različne različice kovida.

Ugotovitve so prikazane v spodnjih diagramih. V grafikonu A opazite, da gredo zelene in modre črte, ki predstavljajo otroke, cepljene novembra oziroma decembra, skozi ničlo v negativno območje z ostrim padcem v petih mesecih po prvi injekciji. Ni jasno, zakaj se zelena črta ne nadaljuje po aprilu, saj so raziskovalci domnevno imeli podatke, toda glede na prikazano je videti, da bo učinkovitost cepiva še naprej upadala globoko v negativno območje.

V diagramu B vidimo rdeče in modre črte – ki predstavljata otroke, ki so bili cepljeni in so bili predhodno okuženi oziroma še niso bili okuženi – spet gredo skozi nič s strmim padcem v petih mesecih po cepljenju. Dejstvo, da se tudi pri cepljenih, ki imajo naravno imunost zaradi predhodne okužbe, vidi negativna učinkovitost, je presenečenje, saj ne bi pričakovali, da bodo tisti z naravno imunostjo bolj dovzetni za okužbo kot tisti brez nje.

Diagrama C in D nakazujeta, da je cepivo tisto, ki povzroča ta zaskrbljujoči izbris naravne imunosti. Graf D prikazuje učinkovitost naravne imunosti od predhodne okužbe pri cepljenih. Upoštevajte, da modra črta, ki kaže zaščito pred različico Delta med cepljenimi in predhodno okuženimi, v sedmih mesecih doseže ničlo pri strmem naklonu. Poglejte zdaj modro črto v grafikonu C, ki kaže zaščito proti Delti pri predhodno okuženih in necepljenih. Tudi ta upada, vendar precej počasneje, in je po osmih mesecih še vedno zelo v plusu nad 50 %. Enako lahko rečemo za naravno imunost proti prejšnjim različicam (zelena črta), ki počasi upada in ostane pozitivna po 16 mesecih. Zakaj naravna imunost ostane zaščitna za necepljene, medtem ko je pri cepljenih njihova 'zaščita' negativna, tudi če imajo naravno imunost?

To je zelo zaskrbljujoče, saj nakazuje ne samo, da cepiva dajejo negativno 'zaščito' po nekaj mesecih, ampak tudi, da uničijo zaščito, ki bi jo morala zagotavljati naravna imunost. Necepljeni ohranijo zaščito pred prejšnjo okužbo, cepljeni pa imajo negativno učinkovitost, tudi če so bili predhodno okuženi. To pomeni, da se zdi, da cepiva uničijo človekovo naravno imunost in jo naredijo bolj ranljivo za okužbo, kot je bila prej.

Nove ugotovitve povečujejo vse večjo zaskrbljenost znanstvenikov glede učinka cepiv proti kovidu na imunski sistem. Nedavna študija na miših je pokazala, da mRNA cepiva, kot je Pfizerjevo, zavirajo odziv imunskega sistema na druge patogene. V tej študiji (ki še ni strokovno pregledana) se zdi, da so krivci lipidni nanodelci (LNP), ki nosijo mRNA v cepivu: »Ugotovili smo, da je predhodna izpostavljenost mRNA-LNP ali samemu LNP povzročila dolgoročno zaviranje adaptivnih imunskih odzivov.«

Druga študija pred tiskom je pokazala, da cepivo Pfizer "inducira kompleksno funkcionalno reprogramiranje prirojenih imunskih odzivov", vključno z "zaviranjem prirojenih imunskih odzivov".

Nenavadno je, da avtorji nove študije ne opozorijo na svoje zaskrbljujoče ugotovitve. Namesto tega sklepajo, da je bilo "ugotovljeno, da cepivo zagotavlja precejšnjo odpornost proti okužbi z omikronom" – čeprav je visoka zaščita trajala le tedne in je bila negativna v nekaj mesecih. Ugotavljajo tudi, da »hiter upad zaščite pred okužbo z omikronom, ki je bila posledica cepljenja in predhodne okužbe, zagotavlja podporo obnovitvenemu cepljenju« – kot da ljudje resnično potrebujejo več teh injekcij.

Toda ugotovitve študije govorijo same zase in so zelo zaskrbljujoče. Vse bolj je jasno, da je bila napaka hiteti s tehnologijo cepiva mRNA na trg in da je treba cepiva umakniti iz uporabe in jih vrniti v raziskovalno fazo, dokler ne bomo veliko bolje razumeli celotnega obsega njihovih učinkov in njihovega varnostnega profila.

Šudija NEJM https://cutt.ly/qC7aIW2

Študija na miših https://cutt.ly/bC7sBwv

Študija za reprogramiranje prirojenih imunskih odzivov https://cutt.ly/NC7dXpZ

Vir: https://dailysceptic.org/2022/09/12/covid-vaccine-destroys-natural-immunity-nejm-study-shows/