Članek
Imajo denar za cepiva proti COVID-u, NE pa za bolezni, ki ubijajo! WHO sprožil alarm zaradi pomanjkanja cepiv proti KOLERI.
Objavljeno Jan 03, 2023

In zdaj bodimo vsi naivni in ne komentirajmo, da WHO skupaj s farmakomafijo množično proizvaja cepiva proti COVID-u in jih deli z donacijami od Billa Gatesa, medtem ko nimajo dovolj cepiv proti jasni in dobro znani bolezni, kot je kolera.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je opozorila, da svetovnih zalog cepiva proti koleri 'zmanjkuje', saj se izbruhi bolezni povečujejo in stopnja umrljivosti narašča.

'Nimamo več cepiv. Vse več držav [jih] še naprej išče in to je izjemen izziv,' je v petek v Ženevi dejal dr. Filipe Barboza, vodja skupine WHO za kolero in epidemično drisko.

Uradnik zdravstvene organizacije ZN je situacijo opisal kot 'res brez primere' , ker ni le več epidemij, ampak 'so te epidemije večje in bolj smrtonosne od tistih, ki smo jim bili priča v prejšnjih letih'.

Po podatkih WHO se število primerov kolere v svetu povečuje od leta 2021, ko je bilo prizadetih 23 države. Trend se nadaljuje tudi letos, o primerih in izbruhih poroča 29 držav.

WHO poudarja, da čeprav je kolero mogoče preprečiti, še vedno primanjkuje cepiv. Edina proizvajalca, Južna Koreja in Indija, naj bi bila že na 'maksimalni proizvodnji' 36 milijonov cepiv na leto. Južnoafriški proizvajalec namerava začeti proizvodnjo, vendar bo trajalo 'nekaj let',, da se pobuda uresniči je dejal Barboza.

Oktobra je WHO sporočila, da bo začasno prekinila svoj standardni režim cepljenja proti koleri z dvema odmerkoma, da bi ohranila zaloge. Agencija je opozorila, da 'čeprav bo uporaba enega odmerka namesto dveh omogočila kratkoročno zaščito več ljudi, ima ta strategija svoje omejitve in ni jasno, kako dolgo bo trajala imuniteta.

'Kolera je črevesna okužba, ki jo povzroča zaužitje hrane ali vode, okužene z bakterijo Vibrio cholerae. Inkubacijska doba lahko traja od dveh ur do pet dni. Medtem ko večina ljudi nima simptomov ali ima le blage simptome, slabih 20 % okuženih trpi zaradi hude dehidracije zaradi izgube tekočine, kar lahko povzroči druge zaplete in potencialno smrt.

Vendar pa je kolero v primerjavi z nekaterimi drugimi boleznimi 'lahko zdraviti '. vendar le, če lahko bolniki hitro prejmejo intravenske tekočine ali antibiotike, pravi WHO.

Po besedah ​​zdravstvenega strokovnjaka je bolezen tudi 'predvidljiva in preprečljiva'. Zagotavljanje dostopa do čiste vode in sanitarnih prostorov ter zagotavljanje dobrih higienskih praks lahko pomaga odpraviti to.

Po podatkih WHO zaradi te bolezni po vsem svetu letno umre do 143.000 ljudi.

Vir: https://vk.com/@oko_sokolovo-imaju-para-za-covid-vakcine-ali-za-bolesti-koje-ubijaju-ne-s