Članek
JAVNA PROŠNJA FAKULTETI ZA FARMACIJO V LJUBLJANI
Objavljeno Jan 19, 2023

"JAVNA PROŠNJA FAKULTETI ZA FARMACIJO V LJUBLJANI

Spoštovani,

Prosim za uradno pisno mnenje ljubljanske Fakultete za farmacijo glede naslednjih vprašanj:

1./ali so inovativna mRNA cepiva zoper Covid-19 bolj nevarna od vseh predhodnih cepiv (mnogo desetletij poznanih/preizkušenih cepiv zoper druge bolezni, ki so narejena iz mrtvih/atenuiranih povzročiteljev bolezni) ?

2./ali so distribucija sintetične mRNA, količina in trajanje induciranih antigenov (spike proteinov) po cepljenju pri ljudeh dovolj raziskani/poznani ?

3./ali razpolagate z verodostojnimi raziskavami, ki so izključile vgradnjo sintetične mRNA (v cepivu zoper Covid-19) v človeški genom in/ali prenos na potomce ?

Prosim tudi za vaš komentar izjav kolega profesorja imunologije iz Australije o mRNA cepivih zoper Covid-19 (v priloženem videu): https://www.youtube.com/watch?v=yMyERFBdB4E

S spoštovanjem

mag. Vladimir Pirnat, dr.med.
spec.int.med. in dipl. psiholog"

Poslano 18.01.2023
Za: tajnistvo@ffa.uni-lj.si
CC: Prof.dr. Borut Štrukelj

===== Naš dodatek =====

Zdi se nam, da bi bilo zanimivo slišati tudi komentar na izjavo Prof. Abdullah Alabdulgader-ja, ki je samo profesor, kardiolog, predsednik The international congress for advanced cardiac sciences, ustanovitelj Prince Sultan Cardiac Center/Saudi Arabia, ni pa, sicer, strokovnjak za farmacijo kot je gospod srednješolec, povprečni programer, ki ima veliko denarja, ampak, mogoče, tudi zna kaj smiselnega povedati.