Članek
Umazana skrivnost industrije cepiv
Objavljeno Jan 21, 2023

Objavljeno 17  januarja 2023

Napisal Stephen McMurray

Industrija cepiv in tisti, ki jo nekritično promovirajo, vam bodo dejali, da so varnostni standardi tako visoki in testiranje tako strogo, da so cepiva popolnoma čista in varna. Vendar nič ne more biti dlje od resnice.

Poleg strupenih snovi, kot je aluminij, ki so namenoma dodane, so cepiva pogosto kontaminirana z bakterijami, virusi in kovinskimi delci.

Zdaj je očitno, da so s cepivi proti kovidu povezane številne zdravstvene težave. Mnogi so lahko posledica eksperimentalne tehnologije, nekateri pa so lahko povezani s kontaminacijo.

Trije Japonci so avgusta 2021 umrli po cepljenju s kovid cepivi Moderne, kontaminiranimi z delci iz nerjavečega jekla med proizvodnim procesom. Serije so bile kontaminirane tudi z lateksom, ki se je odlomil od tesnila viale, ko je bila igla vstavljena, v postopku, znanem kot "luščenje". Ker se luščenje zgodi v osupljivih 40 odstotkih primerov in obstaja veliko ljudi, za katere je znano, da imajo alergije na lateks, to predstavlja resno tveganje za zdravje.

Tudi če bolnik ni alergičen na lateks, so lahko delci še vedno nevarni. Glede na publikacijo Vaccine  "lahko povzročijo embolijo in neželene reakcije, ki obsegajo od klinično okultnih pljučnih granulomov, odkritih z obdukcijo, do infarkta lokalnega tkiva, pljučnega infarkta in smrti".

V ZDA so morali zaradi mikrobne kontaminacije uničiti na milijone serij cepiv proti kovidu AstraZeneca in Johnson & Johnson. Emergent Biosolutions, ki je bil lastnik proizvodnega obrata, je skušal prikriti dokaze o kontaminaciji pred inšpektorji Agencije za hrano in zdravila (FDA).

Pfizer je imel težave s kontaminacijo z 'belo lebdečo snovjo' v številnih vialah. Podjetje je trdilo, da gre verjetno za običajne sestavine, ki se niso popolnoma raztopile, in nadaljevalo z uporabo cepiv iz iste serije, potem ko vizualni pregledi niso odkrili drugih znakov materiala. Kljub temu, da niso bili opravljeni testi, so bila cepiva iz iste serije vseeno aplicirana. Toliko o rigoroznih varnostnih ukrepih. https://www.fiercepharma.com/pharma/floating-material-found-pfizer-covid-19-vaccine-vials-japan-but-company-says-it-s-not

Virusne beljakovine so odkrili v cepivih AstraZeneca in raziskovalci so priznali, da je, čeprav malo verjetno, možno, da lahko povzročijo strjevanje krvi. Zaskrbljujoče je, da pravijo, da so ti virusni proteini v podobnih količinah v večini cepiv, izdelanih na enak način. Problem je torej zelo razširjen.

To niso le nesrečne nesreče, ampak nesreče, ki čakajo, da se zgodijo. V primeru Emergent Biosolutions je samo podjetje dvomilo, ali lahko izpolnjuje varnostne standarde FDA. Njihov izvršni podpredsednik za proizvodnjo in tehnične operacije je že leta vedel za pomanjkljive sisteme kakovosti v podjetju. Pfizerjeva proizvodna tovarna v Kansasu je imela težave s plesnijo in  FDA jo je večkrat grajala zaradi napak pri nadzoru kakovosti in kontaminacije. 

Tveganje kontaminacije ni omejeno na proizvodni proces, ampak je dejavnik tudi pri transportu cepiv. Dokument NZS poudarja tveganje transporta preluknjanih vial cepiva proti kovidu: „Premikanje preluknjanih vial cepiv proti Covidu-19 med več lokacijami (tj. lokacijami končnih uporabnikov) predstavlja večje tveganje za mikrobiološko kontaminacijo in širjenje kot dostava na enem mestu. Upoštevati je treba zaščito kakovosti cepiva in čim bolj zmanjšati tveganje škode bolniku zaradi nenamernega dajanja kontaminiranih cepiv.« 

Po ugotovitvi potencialnih tveganj pravi, da je treba preluknjane viale premakniti samo, „kjer je klinični direktor PCN [Primary Care Network] upošteval oceno tveganja mikrobne kontaminacije in širjenja v primerjavi s tveganjem izgube in izgubljene priložnosti za dajanje cepiv na mestih končnih uporabnikov.' Z drugimi besedami, čeprav obstaja nevarnost, da bi pacientu vbrizgali kontaminirano cepivo in mu povzročili resno škodo, je tveganje morda vredno, če ne želijo, da gredo cepiva v nič. Varnost pacientov očitno ni prednostna naloga NHS, ko gre za cepiva proti kovidu.

Vprašanje umazanih cepiv ni omejeno na izdelke Covid. Industrija cepiv ima dolgo in umazano zgodovino, ko gre za okužbe. Med glavnimi onesnaževalci so virusi. Glede na članek v Contract Pharma: "Industrija in regulatorji priznavajo, da je sveti gral virusne varnosti –  absolutna odsotnost tujih dejavnikov ali preostale patogenosti – mit." 

Cepivo MMR ima na primer zgodovino okužb. Leta 1999 so vsa testirana cepiva MMR, pridobljena iz piščančjih celic,  pokazala znake okužbe z virusom aviarne levkoze (ALV). 

Ameriški center za nadzor bolezni (CDC) je  izjavil, da je ALV v cepivih potencialna grožnja za zdravje ljudi. Druga študija je pokazala, da je bilo 33 odstotkov testiranih cepiv MMR pozitivnih na virus goveje virusne diareje (BVDV), verjetno zaradi prisotnosti virusa v fetalnem telečjem serumu, uporabljenem pri gojenju virusa za proizvodnjo cepiva. Zaskrbljujoče je dejstvo, da se telečja kri uporablja v številnih cepivih in izkazalo se je, da ima zelo visoko stopnjo kontaminacije. Ena študija pravi, da je "večina komercialno dostopnih govejih serumov kontaminiranih z BVDV".

Drugo cepivo, za katerega je bilo ugotovljeno, da je kontaminirano z ALV, je bilo cepivo proti rumeni mrzlici. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so tako v Angliji kot v ZDA kontaminirana cepiva vbrizgali potencialno milijonom ljudi, preden so odkrili težavo. Cepivo proti rumeni mrzlici je bilo tudi krivec med drugo svetovno vojno, ko je 50.000 ameriških vojakov zbolelo za hepatitisom. 

Leta 2009 je moral Novartis umakniti svoje cepivo proti meningitisu, potem ko so ugotovili, da je okuženo s stafilokokom aureusom, ki lahko dejansko povzroči meningitis. 

Naslednje leto so v otroških cepivih proti rotavirusom odkrili različne viruse prašičev, katerih vir naj bi bil prašičji encim tripsin, uporabljen v procesu izdelave cepiva. Namesto da bi ukazala takojšen odpoklic izdelkov, je FDA dovolila uporabo serij, ker so rekli, da ni dokazov, da so prašičji virusi nevarni za zdravje ljudi. Vendar pa bi lahko pravi razlog za njihovo neukrepanje poudarilo poročilo Evropske agencije za zdravila, ki priznava, da obstaja 55 cepiv za prašiče, za katera je znano, da so kontaminirana s tripsinom, da jih je skoraj nemogoče odkriti in odstraniti in da je predrago, da bi jih pravilno testirali.

Jasno je, da je ogroženo zdravje otrok, da lahko farmacevtska podjetja obdržijo svoje stopnje dobička.

Leta 2013 je družba Sanofi Pasteur odkrila, da njihove serije cepiva ActHIB, namenjene za injiciranje majhnim dojenčkom za zaščito pred hemofilusom influence, vsebujejo delce stekla. Podjetje jih je uporabljalo do izteka roka uporabnosti, 18 mesecev kasneje, ne da bi javnost o tem sploh bila obveščena.

Problem razslojevanja stekla, kjer se kosmi stekla odlomijo od vial in kontaminirajo tekočine v njih, je znan že od leta 1953. FDA je opozorila, da lahko stekleni delci povzročijo embolično, trombotično in druge vaskularne dogodke, če jih dajemo osebi subkutano. in kljub temu ni ukrepal proti podjetju. Od leta 2006 do 2011 je bilo v ZDA zaradi kontaminacije stekla odpoklicanih 100 milijonov vial.

Leta 2017 so italijanski znanstveniki preučevali 44 različnih cepiv različnih podjetij. Vsak je bil okužen. Delci so vključevali svinec, nikelj, volfram, antimon, titan, silicij, krom, nerjavno jeklo, platino, stroncij in bolj eksotične kovine, kot so hafnij, cerij in bizmut. 

Raziskovalci so prisotnost teh kontaminantov opisali kot 'nerazložljivo' in dejali: 'Identificirani anorganski delci niso niti biokompatibilni niti biorazgradljivi, kar pomeni, da so bioobstojni in lahko povzročijo učinke, ki lahko postanejo očitni bodisi takoj po času injiciranja ali po določenem času od aplikacije.'

Najbolj razvpit primer okužbe s cepivom je cepivo proti otroški paralizi. Med letoma 1955 in 1963 je bilo več deset milijonov Američanov in neznano število po vsem svetu injiciranih s cepivom proti otroški paralizi, ki je bilo okuženo z virusom SV40. Naravni gostitelj tega virusa je bila opica rezus in celice ledvic te opice so bile uporabljene za gojenje cepiva proti otroški paralizi. Odkritje, da je cepivo kontaminirano, je prišlo leta 1960, vendar so proizvajalci z odobritvijo vlade še naprej distribuirali preostanek kontaminiranih cepiv do leta 1963, čeprav virus povzroča raka. Nedavne raziskave so SV40 dejansko povezale z možganskimi tumorji, kostnim rakom, mezoteliomi in pljučnim rakom.

Leta 2009 bi lahko prišlo do še hujšega scenarija. Ameriško farmacevtsko podjetje Baxter je odpremilo 'virusni material' za uporabo v cepivih proti človeški gripi. Na žalost je bil okužen z virusom ptičje gripe. Morebitni svetovni pandemiji so se izognili, ko je podizvajalec odkril, kaj se je zgodilo po tem, ko so poginili vsi beli dihurji, ki jim je bil vbrizgan v testih. Kakšna je bila Baxterjeva kazen, ker je skoraj izpustil smrtonosni virus nad človeštvo? Kasneje so bili eno od podjetij, izbranih za proizvodnjo cepiva proti prašičji gripi.

Zamisel, da ima industrija cepiv strog režim testiranja varnosti, je mit. Podjetja imajo dolgo zgodovino proizvodnje onesnaženih izdelkov in očitno jih bolj zanimajo stopnje dobička kot zdravje ljudi. Kot je dejal dr. James Shannon, nekdanji direktor ameriškega nacionalnega inštituta za zdravje v ZDA: 'Edino varno cepivo je cepivo, ki se nikoli ne uporabi.'

Več na www.conservativewoman.co.uk

Vir: https://principia-scientific.com/the-vaccine-industrys-dirty-secret/