Članek
Z Mednarodno klasifikacijo bolezni (MKB) želijo vdreti v našo zasebnost in izpostaviti cepilni status vseh ljudi
Objavljeno Jan 28, 2023

Nove diagnostične kode za status imunizacije proti COVID-19

Le kaj pomeni koda MKB Z28.310: Necepljen proti COVID-19?



25.01.2023

MKB služi širokemu spektru uporab po vsem svetu in zagotavlja kritično znanje o obsegu, vzrokih in posledicah človeških bolezni in smrti po vsem svetu prek podatkov, ki so sporočeni in kodirani z MKB. Klinični izrazi, kodirani z MKB, so glavna osnova za zdravstveno evidenco in statistiko bolezni v primarni, sekundarni in terciarni zdravstveni oskrbi ter za mrliške liste. Ti podatki in statistika podpirajo plačilne sisteme, načrtovanje storitev, upravljanje kakovosti in varnosti ter raziskave zdravstvenih storitev. Diagnostične smernice, povezane s kategorijami MKB, prav tako standardizirajo zbiranje podatkov in omogočajo obsežne raziskave.

Mednarodna klasifikacija bolezni (MKB) je že več kot stoletje osnova za primerljive statistike o vzrokih umrljivosti in obolevnosti med kraji in skozi čas. Najnovejša različica MKB, ki izvira iz 19. stoletja, MKB-11, je bila sprejeta na 72. Svetovni zdravstveni skupščini leta 2019 in je začela veljati 1. januarja 2022.   

- Svetovna zdravstvena organizacija (WHO)

Sistem MKB se zelo uporablja v ZDA in po svetu. S sprejetjem zakona o dostopni zdravstveni oskrbi (Obamacare) s strani kongresa leta 2012 je sistem kodiranja MKB postal popolnoma integriran z digitalizacijo zdravstvenih kartotek v ZDA.

Po podatkih Centra za nadzor bolezni (CDC),

»Poleg glavne MKB WHO pooblašča vlado ZDA, da razvije modifikacijo za razvrščanje obolevnosti iz bolnišničnih in ambulantnih kartotek, zdravniških ordinacij in večine raziskav Nacionalnega centra za zdravstveno statistiko (NCHS). Ta sprememba je znana kot mednarodna klasifikacija bolezni, klinična modifikacija (MKB-KM).«

To je pomembno, saj Svetovna zdravstvena organizacija pooblašča vlado ZDA, da spremeni klasifikacijski sistem, da bo ustrezal posebnim potrebam. Klasifikacijski sistem MKB vodi Svetovna zdravstvena organizacija, ne vlada ZDA.

Aprila 2022 sta zvezna Centra za Medicare in Medicaid (CMS) objavila nov niz kodeksov v zvezi s statusom cepljenja, ki so razlog za skrb. Te kode MKB ne temeljijo na bolezni ali bolezni, temveč na statusu cepljenja proti COVID-19. Trajalo je skoraj eno leto, a januarja 2023 so te kode postale na voljo skoraj vsaki medicinski kliniki in bolnišnici v ZDA.

CDC posodablja smernice za kode premajhne imunizacije proti COVID-19

Naj bom še bolj natančen, zgoraj navedena kodna številka Z28.310 ni koda za bolezen ali diagnozo, temveč za neupoštevanje medicinskega postopka. To je vdor v našo pravico do zasebnosti. Obstajati mora izbira in ta izbira mora biti zasebna.

Ko je status cepljenja osebe kodiran in naložen v veliko bazo podatkov, lahko do njega dostopajo tako državne kot zasebne zdravstvene zavarovalnice. Administrativni uradniki pri CDC statusa imunizacije (še) niso določili za bolezen, o kateri je treba poročati, vendar je status imunizacije naveden kot eden od razlogov za obvezno poročanje. Samo en korak jih loči od tega, da bi lahko zbirali te podatke brez vašega dovoljenja. Ergo: potni listi za cepivo so preprosti.

Če v tej državi vaša evidenca o cepivih ni »ažurirana«, lahko pomeni:

  • Vlada ne bo omejevala vaših potovanj, letalske družbe bodo.

  • Vlada ne bo omejila vašega potovanja, druge države bodo.

  • Vlada ne bo omejevala vaših potovanj, podjetja za najem avtomobilov bodo.

  • Vlada vam ne bo omejevala potovanj, javni prevoz bo.

  • Vlada vam ne bo omejila potovanj, zasebna podjetja bodo.

(Zveni znano)…

Resnica je, da teh informacij po zakonu ni dovoljeno deliti. Zakon o zasebnosti iz leta 1974 bi moral to zagotoviti, vendar v času obveznega cepljenja proti COVID-19 tega ni storil. Otroci niso bili zaščiteni pred posredovanjem teh informacij šolam. Zaposleni niso bili zaščiteni, ko so imeli delodajalci "pravico" zahtevati podatke o cepilnem statusu. Študentje so morali biti cepljeni in pokazati dokazilo o cepljenju. Torej, kljub temu, da obstajajo zapisani zakoni, so ti zakoni bili in še vedno so, vedno znova kršeni. Mislim, da bo imela vlada v primeru statusa imunizacije težave z nadaljnjim zakrivanjem naših zdravstvenih evidenc. Tega še ni konec.

"Vse zvezne agencije morajo izpolnjevati tudi zahteve zakona o zasebnosti iz leta 1974, ki omejuje, katere informacije o posameznih državljanih - vključno z osebnimi zdravstvenimi podatki - se lahko delijo z drugimi agencijami in z javnostjo." ( HHS.gov )

Toda kode MKB segajo globlje od statusa imunizacije in nove kode, ki sem jih nedavno odkril, namigujejo, da nam vlada obeta veliko temnejšo prihodnost.

Ne obstaja le MKB za tiste, ki so »premalo cepljeni«, ampak imajo Svetovna zdravstvena organizacija in zvezni Centri za Medicare in Medicaid (CMS) rešitev za to. Zdaj imajo kode MKB za zagotavljanje varnostnega svetovanja pri cepljenju. Tukaj je stran za "Z71.85 je plačljiva koda MKB-10, ki se uporablja za določitev medicinske diagnoze za svetovalno srečanje o varnosti imunizacije" Da, tudi vi lahko opravite program "prevzgoje" ali pa bo to morda "prevzgojni" tabor, namenjen otrokom. Ja, tabor mora imeti mehkejši in nežnejši pomen, se vam ne zdi? in otroci preprosto radi hodijo na tabor! (Prinaša Pfizer) .

Ameriška Akademija za pediatrijo ponuja naslednje informacije o Z71.85 (svetovanje o varnosti cepljenja)

Opomba: ne da bi bil član Ameriške akademije za pediatrijo, nimam dostopa do odkrivanja, o kateri "priložnosti" moram "poročati" v zvezi s tistimi, ki potrebujejo Z71.85, sicer znano kot "varnostno svetovanje pri cepljenju" ...

Obstaja še več dokazov, da se ti kodeksi izvajajo na nacionalni ravni:

Ameriško združenje družinskih zdravnikov je nedavno na svojo spletno stran dodalo naslednje:

Nove diagnoze kode za status imunizacije proti COVID-19 

Center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) in Center za storitve Medicare & Medicaid sta objavila tri nove diagnoze, vključno z dvema za status imunizacije proti COVID-19. Naslednje kode bodo na voljo od 1. aprila:

  • MKB-10-KM Opis

  • Z28.310 Necepljen proti COVID-19

  • Z28.311 Delno cepljen proti COVID-19

  • Z28.39 Drugo stanje premajhne imunizacije

V skladu s smernicami MKB-10-KM lahko kliniki dodelijo kodo Z28.310, »Necepljen proti COVID-19«, če bolnik ni prejel odmerka nobenega cepiva proti COVID-19. Zdravniki lahko dodelijo kodo Z28.311, »Delno cepljen proti COVID-19«, ko je bolnik prejel vsaj en odmerek sheme cepljenja proti COVID-19 z več odmerki, vendar ni prejel odmerkov, potrebnih za izpolnjevanje definicije CDC »popolnoma cepljen« v času srečanja. (Za informacije o tem, kaj pomeni "popolnoma cepljen," obiščite spletno stran CDC .) Nova koda Z28.39 je za poročanje, ko bolnik trenutno ni cepljen z drugimi cepivi, ki niso COVID. 

Administrativna država je zaposlena z gradnjo sistema potnih listov za cepiva, ki bo aktiven, preden se večina Američanov zaveda, kaj se jim dela.

Nihče ne bo potrkal na vaša vrata in spraševal o vašem statusu cepljenja, ker že ve. Ali se spomnite, da so na tistem obrazcu pri zobozdravniku ali zdravniški ordinaciji zahtevali vaš status cepljenja ter vašo številko socialnega zavarovanja in datum rojstva, ko ste se prijavili na pregled? Vse, kar mora CDC storiti, je, da nekoliko spremeni definicijo dogodka, o katerem se poroča, da vključi Z28.310 in Z28.311, te podatke pa lahko uporablja po mili volji (če še ni pod izvršnim organom za izredne razmere glede javnega zdravja COVID-19, po naročilu, ki ga je Biden ponovno odobril).

Ne potrebujejo odobritve kongresa ali sodišč, ker smo jim informacije posredovali preko naših zdravstvenih delavcev. CDC je vladna organizacija, zadolžena za spremljanje statusa cepiva pri posameznikih. Zapise že imajo, pa tudi posodobljene informacije o poživitveni dozi. Samo tu in tam morajo prilagoditi definicijo ali pa doseči predsednika Bidna, da za nedoločen čas ohrani izredne razmere v zvezi z javnim zdravjem zaradi COVID-19, in potni listi za cepiva bodo uresničeno dejstvo.

Izredne razmere na področju javnega zdravja dajejo zvezni vladi obsežna pooblastila za številna področja, povezana s Covid-19, vključno s sledenjem podatkov.

Nič jim torej ne preprečuje, da bi te informacije delili z drugimi vladami, šolami, letalskimi prevozniki itd. Nič razen nas.

Vprašanje je, kaj je mogoče storiti glede tega?

Prvi korak je, da mora kongres ukrepati in dokončati, kar je začel senat, z razglasitvijo izrednih razmer na področju javnega zdravja. Izredne razmere na področju javnega zdravja se morajo končati in edini način, da se to zgodi, je, da Parlament tudi razglasi konec.

Na koncu morajo rešitve priti iz kongresa. Odločno morajo zavrniti vse poskuse administrativne države, ZN, WHO, HHS in Bidnove administracije, da bi od nas vseh zahtevali potni list za cepivo ali digitalno osebno izkaznico. Nato si morajo prizadevati za zagotovitev svobode potovanja za državljane Združenih držav tako, da se zavzemajo za pravice vseh.

Obrnite se na osebo iz kongresa in jim sporočite, da podpirate novi izbrani Pododbor za orožje zvezne vlade, da razišče vprašanja državljanskih svoboščin in kako vlada in zasebna podjetja zbirajo in analizirajo informacije o Američanih. Da je ustanovitev tega odbora odličen začetek, vendar te člane odbora čaka veliko dela in pričakujemo odgovore!

Vir: https://rwmalonemd.substack.com/p/new-diagnosis-codes-for-covid-19