Članek
V bližini Moskve gradijo vas za angleško govoreče politične emigrante!
Objavljeno May 14, 2023



V Rusiji v bližini Moskve bodo do leta 2024 zgradili vas za državljane ZDA, Kanade in Velike Britanije, ki so emigrirali v Rusko federacijo, je povedal Timur Beslangurov, partner v odvetniški družbi VISTA Immigration, ki pomaga pri pridobivanju ruskih dokumentov.

"Do leta 2024 bo zgrajena vas za Američane, Kanadčane in Britance, ki so emigrirali v Rusijo in zdaj živijo v moskovski regiji. Trenutno se je do danes v Rusijo iz povsem političnih in ideoloških razlogov izselilo približno 200 ameriških in kanadskih ter britanskih družin," je dejal odvetnik na Mednarodnem pravnem forumu v Sankt Peterburgu (SPILF).

Po njegovih besedah so projekt izgradnje vasi, namenjene posebej angleško govorečim prebivalcem v Rusiji, sicer večinoma financirali sami politični migranti iz Združenih držav, Kanade in Združenega kraljestva, vendar je bilo tu potrebno soglasje ruske lokalne regionalne vlade.

Beslangurov ocenjuje, da bi se lahko v bližnji prihodnosti v Rusijo skupaj preselilo vsaj deset tisoč ljudi - tujcev brez ruskih korenin.

"Razlog za to je uvajanje radikalnih tako imenovanih 'zahodnih vrednot', kot so: danes imajo uradno približno 70 spolov, starša številka ena in starša številka dve, tako imenovana 'izbira spola', in nihče ne ve, kaj se bo zgodilo naprej. Zato je veliko normalnih Američanov, Kanadčanov in Britancev emigriralo ali se še bo, tudi tisti, ki razmišljajo o Rusiji, vendar naletijo na velike birokratske težave z rusko migracijsko zakonodajo," je pojasnil ruski odvetnik.

Trdi, da so med tistimi, ki so se izselili ali se želijo izseliti, predvsem močno verske ali konservativne in desno usmerjene skupine ljudi, preprosto ljudje, ki so naklonjeni življenju in družini, med njimi pa predvsem kristjani z nenavadno velikim deležem tradicionalnih katoličanov, ki med drugim "močno verjamejo v fatimsko prerokbo, da bo Rusija ostala edina krščanska država na svetu".

*** prevod narejen z www.DeepL.com/Translator (free version) ***

Vir: https://gloria.tv/post/swJy2TV13ESq48iDxa4ycQo9t