Članek
Serije cepiva Pfizer v EU so bile placebo, pravijo znanstveniki
Objavljeno Jul 05, 2023


Znanstveniki so odkrili osupljive dokaze, da je znaten del serij cepiva Pfizer-BioNTech proti COVID-19, uporabljenih v Evropski uniji, dejansko sestavljen iz placeba – in da je nemški regulator to vedel in jih ni podvrgel testiranju nadzora kakovosti.

Znanstvenika, dr. Gerald Dyker, profesor organske kemije na Univerzi Ruhr Bochum, in dr. Jörg Matysik, profesor analizne kemije na Univerzi v Leipzigu, sta del skupine petih nemško govorečih znanstvenikov, ki zadnje leto in pol javno postavljajo vprašanja o kakovosti in varnosti cepiva BioNTech (kot ga poznajo v Nemčiji).

Nedavno so se pojavili v spletni oddaji Punkt.Preradovic nemške novinarke Milene Preradović, da bi razpravljali o variabilnosti serije. Njihovo izhodišče je bila nedavna danska študija, ki je pokazala ogromne razlike v neželenih dogodkih, povezanih z različnimi serijami cepiva Pfizer-BioNTech ali BNT162b2 po njegovem znanstvenem kodnem imenu. Spodnja slika iz danske študije ponazarja to variacijo.

Prikazuje, da se serije, uporabljene na Danskem, ki so predstavljene s točkami na grafu, v bistvu delijo v tri skupine.

„Zelene serije“, združene okoli zelene črte, imajo zmerno ali zmerno visoko stopnjo neželenih učinkov, povezanih z njimi. Gerald Dyker v razpravi s Preradovičevo vzame primer zelene točke, ki je najbolj desno.

Kot pojasnjuje, gre za serijo, ki je bila največkrat uporabljena na Danskem, dali so nekaj več kot 800.000 odmerkov. Teh 800.000 odmerkov je povezanih s približno 2.000 domnevnimi neželenimi dogodki, kar daje stopnjo poročanja enega domnevnega neželenega dogodka na približno 400 odmerkov. Kot pravi Dyker, "to ni malo, če ga primerjamo s tem, kar sicer poznamo pri cepivih proti gripi." Po Dykerjevem izračunu predstavljajo zelene serije več kot 60 % danskega vzorca.

Nato so okoli modre črte zbrane 'modre serije', ki so očitno povezane z izredno visoko stopnjo neželenih dogodkov. Kot ugotavlja Dyker, na Danskem ni bilo danih več kot 80.000 odmerkov katere koli od modrih serij – kar kaže na to, da so organi za javno zdravje morda tiho umaknili te posebej slabe serije s trga.

Kljub temu je bilo s temi serijami povezanih kar 8.000 domnevnih neželenih učinkov. Osem tisoč od 80.000 odmerkov bi dalo stopnjo poročanja enega domnevnega neželenega dogodka na vsakih 10 odmerkov – in Dyker ugotavlja, da so nekatere od modrih serij dejansko povezane s stopnjo poročanja enega domnevnega neželenega dogodka na vsakih šest odmerkov!

Po Dykerjevem izračunu modre serije predstavljajo manj kot 5 % celotnega števila odmerkov, vključenih v dansko študijo. Kljub temu so povezane s skoraj 50 % od 579 smrti, zabeleženih v vzorcu.

Končno imamo 'rumene serije', zbrane okoli rumene črte, ki se, kot je razvidno zgoraj, komaj dvigne z osi x. Po Dykerjevem izračunu predstavljajo rumene serije približno 30 % celotne količine. Dyker ugotavlja, da vključujejo serije, ki obsegajo približno 200.000 danih odmerkov, ki so povezani z dobesedno nič domnevnimi neželenimi učinki.

Kot pravi Dyker, bi "zlonamerni" opazovalci lahko opazili, da "bi tako izgledal placebo".

In zlonamerni opazovalci imajo morda prav. Kajti Dyker in Matysik sta primerjala številke serij iz danske študije z javno dostopnimi informacijami o serijah, odobrenih za uporabo, in prišla do presenetljivega odkritja, da skoraj nobena od neškodljivih serij, za razliko od zelo slabih in ne tako slabih serij , kaže, da ni bila predmet kakršnega koli testiranja nadzora kakovosti.

Večini opazovalcev ni znano, da je ravno nemška regulativna agencija, Paul Ehrlich Institute (PEI), načeloma odgovorna za nadzor kakovosti celotne ponudbe cepiv Pfizer-BioNTech v EU. (Inštitut je poimenovan po nemškem imunologu in Nobelovem nagrajencu Paulu Ehrlichu, ne, seveda, po istoimenskem profesorju biologije na Stanfordu.)

To odraža dejstvo, da je dejanski zakoniti proizvajalec cepiva in tudi imetnik dovoljenja za promet v EU nemško podjetje BioNTech, ne njegov bolj znani ameriški partner Pfizer.

Dyker in Matysik sta ugotovila, da je PEI testiral in odobril za uporabo vse zelo slabe 'modre' serije, veliko večino ne tako slabih 'zelenih' serij, toda skoraj nobene od neškodljivih 'rumenih' serij – kot da je PEI vnaprej vedel, da te serije niso problematične.

To je prikazano na spodnjem diapozitivu iz Dykerjeve predstavitve med intervjujem za Punkt.Preradovic . Naslov se glasi: 'Katere serije iz danske študije je Inštitut Paul Ehrlich testiral in odobril za sprostitev?'

V stolpcu PEI vsake od tabel »ja« seveda pomeni, da je bila serija testirana, »nein« pa, da ni. Upoštevajte, da je bila testirana samo prva serija v „rumeni“ tabeli.


Napis pod to tabelo se glasi: "PEI na splošno ni menil, da je testiranje neškodljivih 'rumenih serij' potrebno."

Kot je dejal Dyker z opazno zadržanostjo, "bi to podprlo prvotni sum, da so morda v resnici nekaj takega kot placebo".

Ali, na kratko, če parafraziramo ugotovitve nemških znanstvenikov o variabilnosti serij Pfizer-BioNTech, se zdi, da je bilo dobro slabo, slabo je bilo zelo slabo in zelo dobro je bila fiziološka raztopina.

(Celoten intervju Punkt.Preradovic z Geraldom Dykerjem in Jörgom Matysikom je na voljo tukaj v nemščini. Zgornje prevode je napisal vaš pisec. Celotna, verjetno strojno prevedena angleška različica intervjuja je na voljo tudi na spletni strani Punkt.Preradovic. )

Robert Kogon je vzdevek za široko objavljanega finančnega novinarja, prevajalca in raziskovalca, ki dela v Evropi. Naročite se na njegov Substack in mu sledite na Twitterju.

Stop Press : Oglejte si, kako raziskovalci razpravljajo o svojih ugotovitvah, z angleškimi podnapisi.

Stop Press 2 : Geoff Pain na Substacku je nakazal, da morda obstaja nedolžna razlaga za te nenavadne podatke, povezane z dejstvom, da so bila poročila o neželenih učinkih, ki so jih pregledali znanstveniki, samo z Danske, vendar so bile serije razdeljene po vsem svetu, kjer so bili nekateri neželeni učinki (vključno s smrtnimi primeri). Še vedno pa ni jasno, zakaj bi se serije brez neželenih dogodkov skoraj popolnoma ujemale s tistimi, ki jih nemški regulator ni preizkusil. Če so v zvezi s tem kakšne novosti, jih bomo objavili tukaj.

Vir: https://dailysceptic.org/2023/06/28/pfizer-vaccine-batches-in-the-eu-were-placebos-say-scientists/