Članek
Globalni hladni rekordi izzivajo toplotne zapore
Objavljeno Jul 28, 2023



Medtem ko želi nemški zvezni minister za zdravje Karl Lauterbach pripraviti načrt za zaščito pred vročino v Nemčiji, se številne države po svetu pritožujejo zaradi nizkih temperatur in uporabe geoinženiringa.

Po poročanju portala tagesschau.de z dne 13. junija 2023 je zvezni minister za zdravje Karl Lauterbach napovedal, da želi za Nemčijo pripraviti načrt za zaščito pred vročino. "Zavedati se moramo," pravi Lauterbach, "da v Nemčiji nismo dobro pripravljeni na smrt zaradi vročine". Po besedah ministra za zdravje naj bi bil zgled koncept zaščite pred vročino, ki naj bi ga razvila Francija. Kaj pa težave s toploto v drugih državah? Tukaj je nekaj primerov:

Indija: 4. maja 2023 je bilo v indijski prestolnici New Delhi zabeleženo tretje najhladnejše majsko jutro po letu 1901. Tako kot po vsem svetu je tudi v Delhiju zimski mraz večji problem kot poletna vročina. Po podatkih študij je 6,5 odstotka vseh smrti v Indiji posledica kratkotrajnih ekstremnih temperatur, od tega 88 odstotkov zaradi mraza in le 12 odstotkov zaradi vročine.

Aljaska: april 2023 je bil na Aljaski zgodovinsko hladen mesec s povprečno temperaturo -8,7 stopinje Celzija. To je bil četrti najhladnejši april od leta 99, ko so tam vodili temperaturne evidence. Sneg se je nadaljeval tudi v maju.

Avstralija: Maja 2023 se je v Avstraliji nadaljeval trend ohlajanja, ki traja že več let. Že v začetku meseca so na več lokacijah zabeležili najnižje majske temperature v zadnjih 85 letih.

Argentina: Konec maja 2023 je na tisoče čilskih potnikov obtičalo v snegu v argentinski pokrajini Mendoza. Pot Cristo Redentor, ki povezuje Argentino in Čile, je bila zaradi obilnega sneženja zaprta.

Rusija: Zgodovinsko najnižjo temperaturo so zabeležili v mestu Yubileinaya v Jakutiji, kjer se je temperatura spustila precej pod sezonsko raven. Dne 13. maja se je termometer spustil na -24,5 °C, s čimer je presegel dosedanje majske najnižje vrednosti -24,1 °C, zabeležene pred 70 leti, leta 1958. Obilno je snežilo tudi pri nas.

Ukrajina: V Ukrajini je bilo to pomlad nenavadno mrzlo in zasneženo.

Mongolija: Po podatkih organizacije Save the Children je Mongolija preživela mrzlo zimo 2022/23, ki je povzročila velike izgube živine in trpljenje 212.000 ljudi. Tudi pozno spomladi so državo še naprej pestili smrtonosni snežni meteži.

Združeno kraljestvo: Leto 2023 je bilo v Združenem kraljestvu do konca maja hladno in mokro, pomlad pa se sredi maja še vedno ni hotela začeti. Celo uveljavljeni meteorologi si niso znali razložiti, zakaj se mračne zimske razmere še vedno vlečejo, in so bili sami šokirani, kot pravijo, "zaradi vseh hudih pozeb, ki smo jih imeli to pomlad".

Španija: Nekatere rekordne padavine v Evropi so še naprej spremljale neobičajno hladne razmere, kar je pomenilo, da je večina dežja na višjih nadmorskih višinah padla kot spomladanski sneg. To je veljalo celo za južno Španijo.

Glede na ta poročila se zdi, da vročina marsikje ni glavna težava. Del očitno pristranskega poročanja vodilnih medijev je, da ne omenjajo pravega razloga za domnevne vročinske rekorde poleti, to pa je učinek mestnega toplotnega otoka. Mahesh Palawat, podpredsednik družbe Skymet Weather Services, pojasnjuje zmerne poletne temperature, izmerjene v New Delhiju, in domnevne vročinske viške z besedami, da so vremenske postaje na precej zelenih mestnih območjih in številne na močno zabetoniranih območjih brez veliko zelenja. Razumljivo je, da so tam izmerjene višje temperature. Ti toplotni otoki naj bi nato služili kot pripoved o apokaliptičnem globalnem segrevanju za regionalno nevedne ljudi.

In še en vidik daje misliti: visoki romunski general Emil Strainu, strokovnjak za geoinženiring, je srbskemu novinarju Draganu Vujičiću razložil, kako se velikanski HAARP, ki ustvarja električno polje, uporablja kot "orožje apokalipse" za gospodarsko vojno, podnebne spremembe in nadzor prebivalstva. Tople zračne mase se prerazporedijo, kar kaže na domnevno segrevanje, ki ga povzroča CO2. Tu bi moral Lauterbach z geoinženiringom najprej prenehati, preden želi z novimi predpisi še bolj otežiti življenje prebivalstvu, ki ga že dovolj nadlegujejo podnebni predpisi. In to zaradi vročinskih smrti, ki jih je povzročil vojaški geoinženiring. Glede na povprečno letno temperaturo je bila Nemčija leta 2021 - verjeli ali ne - šele na 188. mestu od skupno 196 držav.

Viri:
Lauterbachs Hitzeschutzplan für Deutschland
https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/lauterbach-hitzeschutzplan-100.html

Globale Kälterekorde 2023
https://www.pravda-tv.com/2023/05/globaler-klima-kaeltereport-kaeltester-mai-in-delhi-seit-1901-droehnendes-schweigen-in-den-massenmedien/

Kälte in Alaska/USA, Ukraine und Russland 2023
https://electroverse.info/alaskas-cold-winter-records-australia-may-snow-hits-spain-record-frosts-ukraine-russia/

Kein Frühling in Großbritannien und Rekordschnee in Yosemite-Park/USA
https://electroverse.info/uk-cold-pneumonia-front-midwest-yosemite-park-roads-closed-solar-filaments/

Abkühlungstrend in Australien
https://electroverse.info/australia-year-round-snow-rare-may-snow-hits-kashmir-frosts-europe-surprise-geomagnetic-storm/

Tödlicher Schneesturm in der Mongolei
https://electroverse.info/deadly-snow-storms-sweep-mongolia-heavy-snow-traps-thousands-in-argentina/

Starker Schneefall in Argentinien
https://electroverse.info/deadly-snow-storms-sweep-mongolia-heavy-snow-traps-thousands-in-argentina/

Frühlingsschnee in Südspanien
https://electroverse.info/snow-clips-southern-spain-3-3-ft-hits-parts-of-kyrgyzstan-frosts-destroy-ne-vineyards-orchards/

Rumänischer General warnt: HAARP-Superwaffe wird für „apokalyptische“ Wetterkatastrophen eingesetzt
https://uncutnews.ch/rumaenischer-general-warnt-haarp-superwaffe-wird-fuer-apokalyptische-geowarnung-eingesetzt/

Vir: https://www.kla.tv/26657

------- kot dodatek -------