Članek
Vodja EU pravi, da bo javnost, ki zavrača digitalno identifikacijo WEF, izključena iz družbe (?)
Objavljeno Sep 13, 2023

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je opozorila, da bodo ljudje, ki ne bodo sprejeli novega sistema digitalnih osebnih dokumentov WEF, izključeni iz družbe.

Von der Leyenova je med nastopom na zasedanju vrha G20 z naslovom "Ena prihodnost" izjavila, da bo naša skupna prihodnost digitalna in da jo bodo upravljale globalistične organizacije, kot je WEF.

Summit.news poroča: Von der Leyen se je v svojem govoru kot predsednica Komisije EU dotaknila umetne inteligence in digitalnega okolja. Priznala je potencialne nevarnosti in velikanske priložnosti, povezane z napredkom tehnologije umetne inteligence, ter poudarila pomen usmerjanja tako eksplozivne tehnologije.


"Danes se želim osredotočiti na umetno inteligenco in digitalno infrastrukturo. Kot je bilo opisano, umetna inteligenca prinaša tveganja, vendar ponuja tudi izjemne priložnosti. Ključno vprašanje je, kako izkoristiti hitro spreminjajočo se tehnologijo.

"V EU smo leta 2020 prvič v zgodovini predstavili zakon o umetni inteligenci. Z njim želimo olajšati inovacije in hkrati graditi zaupanje. Vendar potrebujemo več. Kar svet zdaj počne, bo oblikovalo našo prihodnost. Menim, da bi morala Evropa - in njeni partnerji - razviti nov globalni okvir za tveganja umetne inteligence," je dejala von der Leyenova.

Von der Leyenova je pohvalila potezo Evropske unije, ki je leta 2020 uvedla prvi pravni okvir za umetno inteligenco, kar je korak, ki je bil storjen z namenom spodbujanja inovacij ob hkratnem zaupanju. Vendar je vztrajala, da to ni dovolj. Predlagala je večnacionalno sprejetje mehanizma za obvladovanje tveganj v zvezi z umetno inteligenco.

Vodja EU je tudi poudarila, da je treba pod okriljem Združenih narodov oblikovati globalno sprejete standarde, podobno kot njihov Medvladni odbor za podnebne spremembe (IPCC). Človeštvo bi imelo koristi, če bi mednarodni organ pojasnil tveganja in koristi, povezane z umetno inteligenco, podobno kot IPCC za podnebne spremembe.

Hkrati je von der Leyenova zagovarjala koncept digitalne javne infrastrukture, podobne sistemu potnih listov za koronavirus - sistem, ki ga je EU razvila kot odgovor na sago Covid. Svetovna zdravstvena organizacija ga je sprejela z odprtimi rokami kot globalni standard za boj proti zdravstvenim grožnjam.

"Številni med vami poznajo digitalno potrdilo COVID-19. EU ga je razvila sama. Model je bil tako funkcionalen in zaupanja vreden, da ga je brezplačno sprejelo 51 držav na štirih celinah. Danes ga SZO uporablja kot globalni standard za lažjo mobilnost v času zdravstvenih groženj," je nadaljevala von der Leyenova.

Zaskrbljujoče je, da je von der Leyenova pohvalila prizadevanja EU za aplikacijo za digitalno identiteto na ravni celotnega bloka, ki lahko hrani osebne podatke državljanov, vključno s podatki o kreditnih karticah, vozniškem dovoljenju in potnem listu.

Ta razvoj dogodkov je alarmanten za posameznike in države, ki cenijo svobodo govora in zasebnost.

Vir: https://thepeoplesvoice.tv/eu-chief-says-public-who-refuse-wef-digital-ids-will-be-excluded-from-society/