Članek

ČE STE ZGREŠILI NA NAŠIH GLAVNIH MEDIJIH

SLOVAŠKA: PREMIER SPROŽIL PREISKAVO O "CELOTNEM KOVID CIRKUSU" IN ZA NJENO VODENJE IZBRAL "ANTIVAXXERJA"
Objavljeno Feb 13, 2024

"Ste videli statistične podatke o tem, kako se je zaradi cepljenja povečala smrtnost zaradi različnih srčno-žilnih dogodkov?" je slovaški parlament vprašal premier Robert Fico.

»Slovaška javnost enostavno potrebuje odgovor. Potrebuje odgovor glede cepljenja, kaj je pravzaprav bilo. Zakaj so ljudi cepili z raznimi poskusnimi cepivi. Zakaj so ljudem tlačili najrazličnejše droge,« je rekel.

"Odločili smo se, da ustanovimo urad vladnega pooblaščenca, ki bo obravnaval ta vprašanja," je dejal. Dodal je, da je bil »danes« imenovani pooblaščenec dr. P. Peter Kotlár tudi pooblaščen za pridobivanje informacij od različnih institucij.

"Objavili bomo in povedali slovaški javnosti, kaj se je res zgodilo v tem kovidnem obdobju," je dejal gospod Fico.

"Danes vemo eno: prejšnje vlade so popolnoma zatajile ob covid-19 in imajo na rokah 21.000 mrtvih ter so očitno zaslužile ogromno denarja z nepotrebnim nakupom raznih medicinskih pripomočkov [zalog] in cepiv."

Kdaj je imel premier Fico govor, nam ni uspelo dokončno ugotoviti. Najzgodnejša objava, ki smo jo lahko našli, je bil tvit v nemščini z dne 23. januarja 2024 . Kot boste prebrali v besedilu pod videoposnetkom, je bil dr. Kotlár imenovan 18. januarja, kar nakazuje, da je takrat gospod Fico imel ta govor v parlamentu in napovedal preiskavo "celotnega kovidnega cirkusa."

Če je zgornji video odstranjen iz YouTuba, si ga lahko ogledate na Odysee TUKAJ .

Robert Fico je bil 25. oktobra 2023 že četrtič imenovan za predsednika slovaške vlade, potem ko je njegova stranka Slovenská Sociálna Demokracia (»SMER«) zmagala na volitvah 30. septembra in oblikovala koalicijo z levosredinsko Socialno Demokracio (»HLAS«) in nacionalistično stranko Slovenská Národná Strana (»SNS«).

17. novembra je med govorom na konferenci stranke SMER izjavil, da ne bo podprl krepitve pristojnosti Svetovne zdravstvene organizacije (»WHO«) na račun suverenih držav v boju proti pandemijam. "Samo nora farmacevtska podjetja bi se lahko domislila takšne neumnosti," je dejal.

18. januarja 2024 je bil poslanec SNS dr. P Peter Kotlár imenovan za uradnega pooblaščenca vlade za vodenje preiskave o obvladovanju pandemije kovida. Kotlár pravi, da namerava voditi preiskavo v sodelovanju s strokovno skupino znanstvenikov, zdravnikov in pravnikov.

The Slovak Spectator je v članku, namenjenem obrambi ukrepov proti kovidu in lažni zgodbi o kovidu, dr. Kotlárja lažno označil za »znanega anti-vaxxerja«.

»Kotlár je že dolgo vpleten v operacijo internetnega video predvajanja TV Slovan, ki širi izkrivljene trditve in potegavščine. V etru je zatrdil, da ni bil nikoli cepljen, čeprav je zdravstveni delavec. Nobeden od njegovih otrok ni bil cepljen,” je zapisal The Slovak Spectator .

Elementi znotraj slovaškega parlamenta se združujejo z mediji, da bi zaščitili zgodbo. Poslanec Progressive Slovaške (slovaško: Progresívne Slovensko) Oskar Dvořák se ni strinjal z imenovanjem Kotlárja za pooblaščenca. Kritiziral je Kotlárjevo nesposobnost pri izvajanju kakršne koli preiskave na tem področju. Poudaril je tudi, da podobno preiskavo že izvaja slovaško generalno tožilstvo. Krščanskodemokratsko gibanje (slovaško: Kresťanskodemokratické hnutie, KDH) je Kotlárja označilo tudi za "teoretika zarote".

Za tiste, ki vedo, da so vlade po vsem svetu zagrešile zločine proti človečnosti v imenu kovida, imenovanje "proticepilnega teoretika zarote", da bo vodil preiskavo, pomeni, da bo Slovaška ena redkih držav, če ne celo edina država, na svetu, kjer bo, upajmo, opravljena ustrezna preiskava "kovidnega cirkusa".

Slovaški Spectator je poročal, da bo v skladu s predlogom, ki ga je vložil predsednik vlade Robert Fico, naloga pooblaščenca "opravljanje koordinacijskih nalog, namenjenih ocenjevanju in analizi zakonitosti, ekonomske učinkovitosti, namena in učinkovitosti ukrepov, odobrenih v zvezi z pandemije kovida v letih 2020-22."

Pobuda še navaja, da je bilo za upravljanje pandemičnih ukrepov značilno nevarovanje osnovnih pravic in svoboščin. Kotlárjev cilj bo zagotoviti, da se "podobne napake države" ne bodo več dogajale.

Vir: https://expose-news.com/2024/01/30/slovakia-prime-minister-launches-investigation/