
Državne štipendije so nadomestile prejšnje republiške štipendije, ki jih je do leta 2007 podeljeval Zavod RS za zaposlovanje. Državne štipendije so oblika državne pomoči tistim, ki bi imeli zaradi nižjih dohodkov v družini težave s financiranjem šolanja.
Državne štipendije so namenjene študentom in dijakom, ki se izobražujejo in izhajajo iz socialno šibkejših družin.
Kdo jo lahko prejema?- dijaki in študenti (tudi udeleženci izobraževanja za odrasle ter podiplomski študenti);
- državljani Slovenije s prebivališčem v Republiki Sloveniji;
- če ob prvem vpisu v prvi letnik poklicne oziroma srednje šole niste starejši od 22 let, ter upravičenci, ki ob prvem vpisu v prvi letnik višješolskega ali visokošolskega izobraževanja oziroma ob prvem vpisu na prvo, drugo ali tretjo stopnjo izobraževanja niso starejši od 27 let;
- če niste v delovnem razmerju ali nimate samostojne dejavnosti;
- če niste vpisani v evidenco brezposelnih na Zavodu za zaposlovanje;
- povprečni mesečni dohodek

Ker se je šolsko leto že začelo, ti pa ga še nisi vzela tako zares, kot bi ga morala, je skrajni čas, da se vzameš v roke. Ne samo pisanje domače naloge, tudi organizirano učenje in primerna razporeditev časa ti bosta pomagala na tvoji poti do uspeha!
Naredi si pravi šolski načrt: Kako se boš učila, koliko časa boš namenila prostemu času in koliko trenutkov si boš vzela za klepetanje po telefonu. Če se boš stvari lotila organizirano, ti bo uspelo narediti vse to in še več – ostal ti bo prosti čas za druženje s tvojo simpatijo.
Pravilna razporeditev časa!Si že sita urnikov? Naj te pomirimo, tukaj ne gre za navaden urnik, temveč za drobne skrivnosti, ki ti bodo pomagale, da boš čas izkoristila bolje. Ko boš prišla domov iz šole, si najprej pripravi manjši prigrizek, če veš, da bo kosilo pozno. Nato se takoj loti domače naloge.
14.00 – 15. 30Domača naloga
Takoj, ko prideš domov, se je loti. To je zelo pomembno, saj so v tem trenutku tvoji možgančki še sveži in imajo v mislih sno


http://www.dominvrt.si/clanek/rubrika/strokovnjak-odgovarja/uporaba-zastirk-na-gredicah.html



Hvala res je, jaz sem se naučila komaj letos, ko smo dobili za projekt predstaviti nekaj novega za kar še nismo slišali in s čimer se še nismo nikoli ukvarjali. Skupaj smo iskali gradiva in navodila za začetek, a jih ni nikjer za dobiti. Tudi v knjižnici ne. V slovenskem jeziku tovrstnih knjig ni nikjer. Zato smo odšli v vse hobi trgovine in tako naprej. Dobili smo eno v angleščini, a ni kaj prida, zato smo deskali na internetu .) ..(lahko pripnem povezave do gradiv, ki so nam bila v oporo) Suho filcanje ali polstenje je zahtevno in zamudno, saj moraš za vsak centimeter vsaj tisočkrat prebadati z iglo v prejo, da se izoblikuje po tvoji želji seveda odvisno v katero smer prebadaš in večkrat se zgodi, da je ta smer celo, prst, ki se je po narodnosti znašel ravno pod zabodeno iglo. Krvavo umetniško delo.... Mokro filcanje ali polstenje ni tako lepo, natančno je pa hitreje in dosti lažje.

POLSTENJE Z IGLO – „SUHO POLSTENJE“ ali „FILCANJE“ Dišeči srčki in srčki iz klobučevine s polstenimi vzorci 1. CiljiSpoznavanje izvora, zgodovine in tradicije polstenja Spoznavanje tehnik polstenjaSpoznavanje tradicije polstenja v Sloveniji ter razvoja v današnjem časuUsvojitev tehnike suhega polstenja s pomočjo igle za polstenjeRazvijanje lastnih idej, spretnosti, natančnosti in kreativnosti posameznika (izdelki se motivno vežejo na bližajoči se praznik – Valentinovo) 2. Vsebina delavnicePolstenje z iglo s pomočjo modelčkov za piškote v obliki srčkov (s tem se navajamo na iglo, spoznavamo material in tehniko; po 2 srčka nato spolstimo skupaj, mednju pa nasujemo sivko),izrezovanje srčkov iz klobučevine (po 2 srčka za 1 obesek),na oba kosa klobučevine spolstimo z modelčkom narejene srčke iz volne in/ali z volno v klobčiču z iglo spolstimo različne vzorce in simbole,oba srčka sešijemo z okrasnim šivom ter napolnimo s polnilom za vzglavnike, prišijemo še vrvico,polstimo kroglico in ta



http://www.publishwall.si/dzzz.kranj/post/102967

ZELENJAVA : BUČKE
DOBRI SOSEDJE rdeča pesa, čebula, fižol, grah
SLABI SOSEDJE kumare
---------------------------------------------------------------------------------
ZELENJAVA: BRSTIČNI OHROVT
DOBRI SOSEDJE blitva, fižol, zelena, korenje, grah, solata in špinača
SLABI SOSEDJE čebula
-------------------------------------------------------------------------------
ZELENJAVA: ČEBULA
DOBRI SOSEDJE kumare, korenje, rdeča pesa, solata, paradižnik in bučke
SLABI SOSEDJE fižol, grah, zelje in redkvica
-------------------------------------------------------------------------------
ZELENJAVA: FIŽOL
DOBRI SOSEDJE šetraj, kumare, solata, krompir, zelje, zelena, špinača,
paradižnik, redkvica, rdeča pesa, koleraba in korenje
SLABI SOSEDJE grah, česen, čebula, koromač in por
-------------------------------------------------------------------



AMERICAN MINI PANCAKES With a fluffy blueberry DRESSED Egg - 2 Flour - 10 flattened spoons baking powder - 1 bag Milk - 10 tablespoons Sugar - 1 flat tablespoon vanilla extract - 1 tablespoon salt - half teaspoon butter - 1 to 2 tablespoons Blueberries - 2 handfuls between - 5 tablespoons All the ingredients except the butter mix into container . Butter in a small temperature step and also mixed with the remaining ingredients . The pan is heated to a mean temperature ( 5/9 ) and poured into a mixture of the circle in the palm size . When you are on top of the mixture bubbles start to appear , you turn . Do not worry if the mixture is slightly surging okog pancakes when turning . The process is repeated until we run out of the mixture . During the process in a small bowl and pour the add blueberries . Mix all together and place on a hot stove . Bring to a boil ( during heating is not stirred ) , you dismiss him. This then served over pancakes topped . Beside , we also serve whipped cre

AMERIŠKE MINI PUHASTE PALAČINKE Z BOROVNIČEVIM PRELIVOM jajce - 2 moka - 10 zravnanih žlic pecilni prašek - 1 vrečka mleko - 10 žlic sladkor - 1 zravnana žlica vanilijev ekstrakt - 1 žlica sol - pol čajne žličke maslo - 1 do 2 žlici borovnice - 2 pesti med - 5 žlic Vse sestavine razen masla premešamo v posodi. Maslo na majhni temperaturi stopimo in ga prav tako primešamo v preostale sestavine. Ponev segrejemo na srednjo temperaturo (5/9) in vanjo zlijemo krogec zmesi v velikosti dlani. Ko se na vrhu zmesi začnejo pojavljati mehurčki, jo obrnemo. Ne obremenjujte se, če zmes malce pljuskne okog palačinke pri obračanju. Postopek ponavljamo, dokler nam zmesi ne zmanjka. Med postopkom v manjšo posodo zlijemo med in dodamo borovnice. Vse skupaj premešamo in položimo na vroč štedilnik. Ko zmes zavre (med gretjem je ne mešamo), jo odstavimo. Takšno potem postrežemo prelito čez palačinke. Zraven lahko postrežete tudi stepeno smetano. Ali pa palačinke postrežete kar s čokoladnim, sadnim..namazo

Predlogi

Lokalne volitve 2014
@lokalne.volitve.2014

Državnozborske volitve 2014
@drzavnozborske.volitve.2014
Državnozborske volitve 2014 na PublishWallu

Semič eMesto
@semic
Emesto je namenjeno digitalizaciji območja občine Semič. Tukaj najdete vsebine, ki jih objavljajo lokalna podjetja, kmetije, društva in prebivalci. Če želite vsebino dodati to storite iz svojega profila, tako da pri objavljanju vsebine dodate trend #Semič.