Hrana iz konzerv je priročna, hitra, poceni in vedno pri roki, vendar lahko po tihem pušča, tudi nepopravljive, posledice na vašem zdravju ...
V zadnjih letih so police trgovin pogosto ostale prazne prav tam, kjer bi pričakovali konzervirano hrano – še posebej od leta 2020 naprej, ko so se številne družine začele zalagati s pločevinkami. Zakaj je hrana iz konzerve čez noč postala ena najbolj iskanih dobrin? Je to zgolj posledica pandemije ali se skriva še kaj več? Kljub normalizaciji razmer se prodaja še vedno vztrajno povečuje, gospodinjstva pa imajo vedno več radi jedi, ki jih lahko pripravijo hitro in preprosto. Kakšen vpliv ima ta trend na našo vsakdanjo prehrano, zakaj konzervirana hrana postaja nova stalnica v shrambah, ter kakšne prednosti in pasti se skrivajo za tem – preverite v našem prispevku!
🤔
#vemkajjem #dodatki #konzervansi #konzerve #natrij #zdravje
https://vemkajjem.si/clanek8200
Nov 18, 2025