Ko ste bolni, svet nenadoma postane manjši. Okusi izginejo, energije zmanjka, v glavi je megla, telo pa ima samo eno nalogo: preživeti in se pobrati ... K sreči poznamo jedi, ki vam pri tem pomagajo.
Ste vedeli, da lahko zbolimo s kar do 30 % večjo porabo energije, hkrati pa nam med boleznijo apetit upade za več kot 40 %? Med vročino, kašljem, drisko ali bruhanjem izgubljamo pomembne tekočine in minerale, kar lahko podaljša okrevanje. Vendar pa domača, preprosta in telesu prijazna hrana lahko pomeni ključno razliko med dolgotrajnim in hitrim povratkom v normalno življenje. Ni pomembna le količina hrane, temveč predvsem njena prava izbira! Zakaj je prehrana v času bolezni tako zahtevna in na katere najpomembnejše stvari ne smete pozabiti, razkrivamo v prispevku. Kliknite in preverite, kako si lahko pomagate sami!
🤔
#vemkajjem #česen #hrana #ingver #juha #kokosovavoda
https://vemkajjem.si/clanek8236
čez 2 urama