Članek
Polnozrnata žita niso le bolj zdrava, pospešijo tudi presnovo in zmanjšajo absorpcijo kalorij.
Objavljeno Mar 16, 2025
Polnozrnata žita vsebujejo vse tri dele zrna: otrobe, kalček in endosperm. Med najbolj znana polnozrnata žita sodijo oves, rjavi riž, polnozrnata pšenica in ajda. Oves je bogat z beta-glukani, rjavi riž vsebuje več vlaknin kot beli riž, polnozrnata pšenica pa je osnova za polnozrnat kruh in testenine. Ajda je brez glutena, bogata s proteini in antioksidanti.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #hujšanje #polnozrnatažita #prehrana #vlaknine #zdravje
http://vemkajjem.si/?kaj=10&id=7610
#Zdravje
#Ajda
#Kruh
#Oves
#Vlaknine
#Hujšanje
#Testenine
#RjaviRiz
#Psenica
#Polnozrnata
Mar 16, 2025