Drobnjak in druga zelenjava iz družine čebulnic, kamor sodijo tudi čebula, česen, por in šalotka, so že dolgo predmet raziskav zaradi njihovih pozitivnih vplivov na zdravje ...
Učinki drobnjaka pri preprečevanju raka so povezani z organskimi žveplovimi spojinami, kot so alicin in dialil sulfid. Te spojine lahko zavirajo rast in širjenje rakavih celic, kar zmanjšuje tveganje za določene vrste raka, kot so rak debelega črevesa, danke in želodca. Raziskave kažejo, da redno uživanje drobnjaka lahko zmanjša tveganje za raka, kot je pokazala študija iz leta 2019, ki je ugotovila 15 % manjše tveganje za razvoj raka na želodcu pri ljudeh, ki pogosto uživajo čebulnice.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #drobnjakinraka #koristidrobnjaka #organskežveplovespojine #preprečevanjeraka #zdravjeprebavnegatrakta
http://vemkajjem.si/?kaj=10&id=7634
Mar 20, 2025