Članek
Zakaj so prigrizki tako nalezljivi?

Ste se kdaj vprašali, zakaj je tako težko prenehati jesti čips? Skrivnost je samo v eni snovi, ki je za nameček še izjemno nevarna ...

Objavljeno Mar 20, 2025

Avstralski znanstveniki so odkrili, da sol v čipsu spodbuja apetit, kar vodi v večjo porabo hrane. Raziskava je pokazala, da ljudje pojedo 11 % več slano soljenega čipsa kot manj slano različico. Sol namreč vpliva na možgane in zmanjšuje občutek sitosti, kar nas spodbudi, da pojemo več.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #prigrizki #učinekhedonskegaprehranjevanja #vplivsolinalakoto #zakajječipsnalezljiv #zasvojenostsčipsom

http://vemkajjem.si/?kaj=10&id=7632

#Raziskava #Znanstveniki #Hrana #Sol #Avstralija #Možgani #Sitost #Apetit #Slano #Čips