Članek
Ste se kdaj vprašali, zakaj je tako težko prenehati jesti čips? Skrivnost je samo v eni snovi, ki je za nameček še izjemno nevarna ...
Objavljeno Mar 20, 2025
Avstralski znanstveniki so odkrili, da sol v čipsu spodbuja apetit, kar vodi v večjo porabo hrane. Raziskava je pokazala, da ljudje pojedo 11 % več slano soljenega čipsa kot manj slano različico. Sol namreč vpliva na možgane in zmanjšuje občutek sitosti, kar nas spodbudi, da pojemo več.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #prigrizki #učinekhedonskegaprehranjevanja #vplivsolinalakoto #zakajječipsnalezljiv #zasvojenostsčipsom
http://vemkajjem.si/?kaj=10&id=7632
#Raziskava
#Znanstveniki
#Hrana
#Sol
#Avstralija
#Možgani
#Sitost
#Apetit
#Slano
#Čips
Mar 20, 2025