Članek
Zakaj ne bi smeli jesti paradižnika iz pločevinke?

Paradižnik je odlična sestavina. Poln je vitaminov, antioksidantov in čudovitega okusa, a če pogosto posegate po paradižniku iz pločevinke, je morda čas, da dvakrat premislite ...

Objavljeno Mar 21, 2025

Problem pri konzervirani hrani, še posebej pri paradižniku, je v vsebnosti škodljivih kemikalij, ki se lahko izločajo iz pločevink. Notranjost pločevink je običajno prevlečena s plastjo epoksi smole, ki vsebuje bisfenol A (BPA). BPA lahko deluje kot hormonski motilec in vpliva na delovanje hormonov, kar lahko povzroči zdravstvene težave.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #alternativnemožnostizaparadižnik #bpavkonzervah #nevarnostikonzerviranegaparadižnika #paradižnik #paradižnikizpločevinke

http://vemkajjem.si/?kaj=10&id=7637

#Zdravje #Paradižnik #Hrana #Alternativa #Težave #Kemikalije #BPA #Konzerva #Motilec #Pločevinka