Članek
Alergije danes največkrat povzroča hrana

Ko govorimo o alergijah na hrano, imamo opravka s stanjem, ki prizadene vse več ljudi - tako otroke kot odrasle ...

Objavljeno pred 4 dnevi

Alergija na hrano je imunski odziv telesa na določeno hrano, ki jo telo napačno prepozna kot nevarno. Sprosti se histamin, kar povzroči simptome, kot so srbenje, otekanje, prebavne težave in v hujših primerih lahko celo anafilaktični šok. Okoli 3-4 % odraslih in 6-8 % otrok ima alergijo na hrano, pri čemer se odstotki vsako leto povečujejo. To je pomembno za zdravstvene delavce, saj gre lahko v hujših primerih za življenjsko nevarne situacije.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #alergenihrane #alergijanahrano #preprečevanjealergijpriotrocih #simptomialergije #zdravljenjealergije

http://vemkajjem.si/?kaj=10&id=7665

#Zdravje #Otroci #Alergeni #Simptomi #Nevarnost #Hujšanje #Alergija #Otekanje #Histamin #Prebavne