Članek
Zakaj bi morali jesti več jajčevcev

Jajčevec, pogosto prezrt zaradi svojega nekoliko grenkega okusa, si zasluži osrednje mesto na naših krožnikih.

Objavljeno pred 4 dnevi

Jajčevci so nizkokalorična zelenjava, bogata z vlakninami, minerali in vitamini. Ena skodelica surovega jajčevca vsebuje le 20 kalorij, 0,8 g beljakovin, 4,8 g ogljikovih hidratov in 2,4 g vlaknin ter minerale, kot sta mangan in kalij, ter vitamine, kot so vitamin K, vitamin B6 in folat. Jajčevci ponujajo številne zdravstvene koristi, vključno z podporo zdravju srca in možganov.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #jajčevecfitohranilamožgani #jajčevechranilnavrednost #jajčeveckoristizazdravje #jajčevecsrcezdravje #jajčevecvlaknineprebava

http://vemkajjem.si/?kaj=10&id=7702

#Zdravje #Minerali #VitaminK #Mangan #Vlaknine #Kalij #Jajčevci #Folat #VitaminB6 #Nizkokalorična