Članek
Zakaj bi morali jesti več jajčevcev

Jajčevec, pogosto prezrt zaradi svojega nekoliko grenkega okusa, si zasluži osrednje mesto na naših krožnikih.

Objavljeno Apr 03, 2025

Jajčevci so nizkokalorična zelenjava, bogata z vlakninami, minerali in vitamini. Ena skodelica surovega jajčevca vsebuje le 20 kalorij, 0,8 g beljakovin, 4,8 g ogljikovih hidratov in 2,4 g vlaknin ter minerale, kot sta mangan in kalij, ter vitamine, kot so vitamin K, vitamin B6 in folat. Jajčevci ponujajo številne zdravstvene koristi, vključno z podporo zdravju srca in možganov.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #jajčevecfitohranilamožgani #jajčevechranilnavrednost #jajčeveckoristizazdravje #jajčevecsrcezdravje #jajčevecvlaknineprebava

http://vemkajjem.si/?kaj=10&id=7702

#Zdravje #Minerali #VitaminK #Mangan #Vlaknine #Kalij #Jajčevci #Folat #VitaminB6 #Nizkokalorična