Članek
Pogosto uživanje ocvrte hrane, zlasti pomfrita, poveča tveganje za duševne motnje, kot sta tesnoba in depresija. Previdno!
Objavljeno May 17, 2025
Nedavna študija je razkrila povezavo med pogostim uživanjem ocvrte hrane, zlasti pomfrita, ter večjim tveganjem za duševne motnje, kot sta tesnoba in depresija. Raziskava je pokazala, da so posamezniki, ki redno uživajo ocvrto hrano, izpostavljeni 12 % večjemu tveganju za tesnobo in 7 % večjemu tveganju za depresijo v primerjavi s tistimi, ki tovrstne hrane ne uživajo pogosto.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #depresija #duševnozdravje #ocvrtahrana #pomfrit #tesnoba
http://vemkajjem.si/clanek7926
#Zdravje
#Raziskava
#Hrana
#Tveganje
#Tesnoba
#Depresija
#Povezava
#Pomfrit
#Ocvrtahrana
#Duševnozdravje
May 17, 2025