Članek
Naslednjič, ko vas zagrabi, da bi si privoščili nekaj sladkega, posezite po temni čokoladi. A ne po vsaki, temveč po taki, ki ima vsaj 70 % kakava. Zakaj?
Objavljeno May 20, 2025
Čokolada z vsaj 70 % kakava vsebuje flavanole, ki delujejo kot antioksidanti in pomagajo telesu pri boju proti prostim radikalom. Flavanoli so kot čistilna ekipa v telesu, ki preprečuje zamašitve in okvare. Znanstveno je dokazano, da lahko redno uživanje flavanolov iz kakava pozitivno vpliva na srce in krvni tlak.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #flavanoli #krvnitlak #naravnesestavine #temnačokolada #zdravjesrca
http://vemkajjem.si/clanek7941
#Zdravje
#Antioksidant
#Čokolada
#Srce
#Krvni
#Kakav
#Telesna
#Naravne
#Flavanoli
#Zamašitve
May 20, 2025