Članek
6 zdravih setavin, ki jih nikdar ne smete jesti skupaj

Če združite še tako zdrave sestavine, lahko v telesu naredite več škode, kot koristi. Problem je v absorpciji mineralov, ki jih naše telo vsrka vase.

Objavljeno Jun 16, 2025

Oksilati v špinači in blitvi ter mlečni izdelki preprečujejo absorpcijo kalcija, zato je bolje, da se ne kombinirajo. Namesto tega je zeleno zelenjavo bolje jesti s kokosovim mlekom ali olivnim oljem in česnom. Če čutite pomanjkanje železa, se izogibajte kombinaciji rdečega vina s fižolom, kavo, vročo čokolado, zeleno zelenjavo in oreščki, saj lahko zmanjšajo absorpcijo tanina, bistvenega elementa v vinu.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #špinača #fižol #mleko #orehi #soja

https://vemkajjem.si/clanek6192

#Zelenjava #RdečeVino #MlečniIzdelki #Česen #OlivnoOlje #Železo #Fižol #Špinača #Oksilati #KokosovoMleko