Članek
Predstavljamo vam 7 živil, ki jih vsakodnevno uporabljamo, ne vemo pa, da lahko malenkosti odločajo o zdravilnih in hranljivih učinkih
Objavljeno Jun 22, 2025
Brokoli in jagode sta izredno koristna živila, polna vitaminov, antioksidantov in vlaknin. Brokoli je najbolje uživati surovega ali kuhanega na pari do 2 minut, saj tako ohrani vse svoje hranljive elemente. Jagode pa je priporočljivo uživati kmalu po trgatvi, saj so občutljive na svetlobo in kisik. Hranite jih na temnem in hladnem ter jih pojeste takoj, ko jih lahko. Svetovni znanstveniki so izračunali, da so jagode najboljše 30 minut po trgatvi.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #Česen #Črničaj #brokoli #jagode #lanenasemena
https://vemkajjem.si/clanek5517
#Jagode
#Znanstveniki
#Svetloba
#Vitamini
#Antioksidant
#Hladno
#Hranila
#Brokoli
#Surovo
#Trgatvi
Jun 22, 2025