Članek
Če mislite, da bo solata, sadje ali druga zelenjava namočeno v vodi bolj čisto, se motite. Namesto tega je lahko taka zelenjava bolj siromašna in še bolj onesnažena.
Objavljeno Jun 23, 2025
Namakanje zelenjave v vodi ne samo ne odstrani pesticidov, ampak tudi zmanjša hranljivost živil. Osmoza povzroči spremembe v notranjem ravnotežju zelenjave, pri čemer se izgubi tudi do 23 % hranljivih snovi. Vitamin C, kompleks vitamina B, minerali in beljakovine se lahko popolnoma izgubijo.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #Čiščenjezelenjave #hranljivesnovivzelenjavi #namakanjezelenjave #pesticidivzelenjavi #surovazelenjavavs.kuhanazelenjava
https://vemkajjem.si/clanek5559
#Beljakovine
#VitaminC
#Minerali
#Pesticidi
#VemKajJem
#CiscenjeZelenjave
#HranljiveSnovi
#NamakanjeZelenjave
#SurovaZelenjava
#Osmoza
Jun 23, 2025