Članek
Hrana, ki je po 40. letu ni dobro jesti

Že stoletja je znano, da ljudem začne pešati zdravje po 40. letu starosti. Takrat bi morali prenehati jesti določena živila.

Objavljeno Jul 25, 2025

Rafinirani ogljikovi hidrati se hitro absorbirajo v telesu, kar povzroči hiter dvig in padec glukoze ter posledično utrujenost in lakoto. Presežek ogljikovih hidratov lahko povzroči zadrževanje strupov v telesu in zmanjšano vpojnost hranil. Po 40. letu se mišična masa zmanjša, kar vpliva na uravnavanje krvnega sladkorja. Zato je pomembno uravnotežiti vnos ogljikovih hidratov za ohranjanje energije in zdravja.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #nevarnostiprocesiranegamesa #ogljikovihidrativprehrani #prehranazazdravjepo40.letu #vplivmlečnihmaščob #zdravaprehranapo40.letu

https://vemkajjem.si/clanek6237

#Zdravje #Prehrana #OgljikoviHidrati #Strupi #Energija #Glukoza #Utrujenost #Vnos #Masa #Uravnoteženje