Sezona kuhane in pečene koruze je na višku. Na podeželju je seveda pogosteje na jedilniku, kot v mestih. A če bi vedeli, kako koristna je lahko pečena koruza, bi jo jedli vsak dan.
Koruza je zelo zdrava hrana, bogata z vlakninami, proteini in antioksidanti. Ugodno vpliva na prebavo, zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen, krepi srce in ožilje ter zmanjšuje holesterol. Koruza vsebuje tudi aritenoide, ki lahko preprečijo slepoto. Poleg tega koruza blagodejno vpliva tudi na kožo, saj zmanjšuje izpuščaje in ekceme ter krepi lase. Zato je koruza priporočljiva tudi za nosečnice in se uporablja tudi v kozmetiki.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #koruzarecepti #koruzavkozmetiki #koruzazazdravosrce #pečenakoruzarecept #zdravilnelastnostikoruze
https://vemkajjem.si/clanek5672
Aug 22, 2025