Članek
Raziskave postavljajo pod vprašaj ribe ... Da, ribe!

Dolga desetletja so nam govorili: jejte ribe, ker so zdrave. Ribe namreč veljajo za odličen vir beljakovin, omega-3 maščobnih kislin in vitaminov. A zdaj prihajajo nova opozorila, ki vnašajo precej zmede.

Objavljeno Sep 30, 2025

Zadnja raziskava iz ZDA je pokazala, da redno uživanje rib lahko poveča tveganje za nastanek kožnega raka za 22 %. To je zaskrbljujoče, saj je kožni rak ena najhitreje rastočih oblik raka v Evropi, pri čemer je najbolj nevaren melanom. Glavni krivec za nastanek kožnega raka je UV sevanje sonca in solarijev, vendar pa obstaja možnost, da igra vlogo tudi hrana. To odkritje je pomembno za ozaveščanje o preprečevanju te nevarne bolezni.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #alternativnevireomega-3 #ribeinzdravje #ribjeraziskave #težkekovinevribah #tveganjezakožnirak

https://vemkajjem.si/clanek8152

#Evropa #Zdravje #Raziskave #Preprečevanje #Hrana #ZDA #Ribe #KožniRak #UVSevanje #Melanom