Članek
Ogljikovi hidrati, ki jih po 40. letu nujno omejite

Ko pridemo v štirideseta leta, telo ne dela več tako hitro kot prej. Metabolizem je proces, s katerim telo hrano pretvori v energijo. Vse skupaj začne delovati počasneje ...

Objavljeno Oct 02, 2025

Po 40. letu starosti porabimo hrano počasneje, zato je pomembno paziti na vnos kalorij. Največja past so ogljikovi hidrati iz predelane hrane, saj se hitro spremenijo v maščobo. Pomembno je izbirati polnozrnate žitarice, zelenjavo in stročnice ter se izogibati sladkorjem in beli moki, ki povzročata hitro skok sladkorja v krvi brez dodatnih hranil.

🤔🤔🤔

#vemkajjem #inzulinskarezistencapri40letih #ogljikovihidratipo40.letu #prehranapo40.letu #sladkorpo40.letu #zdravostaranjepo40.letu

https://vemkajjem.si/clanek8154

#Zdravje #Zelenjava #Sladkor #Hrana #Starost #Kalorije #OgljikoviHidrati #Maščoba #Stročnice #Polnozrnate