Članek
Ste se že kdaj ustavili s pestjo kokic v roki in se vprašali: ali kokice redijo? Morda boste presenečeni, ko izvedete, da odgovor ni enoznačen ...
Objavljeno Oct 09, 2025
Kokice nastanejo iz posebne vrste koruze, pri čemer počijo le tista zrna, ki so dovolj trda. V notranjosti zrna je škrob in malo vode, ki med segrevanjem povzroči pritisk in zrno poči ter ustvari značilen pok in rahlo puhasto zrno. Kokice so žitarice in vsebujejo več vlaknin, mineralov in antioksidantov.
🤔🤔🤔
#vemkajjem #antioksidantivkokicah #kaloričnevrednostikokic #kokiceredijo #pripravazdravihkokic #vlakninevkokicah
https://vemkajjem.si/clanek8160
#Zdravje
#Škrob
#Kalorije
#Minerali
#Antioksidanti
#Vlaknine
#Zrna
#Kokice
#Pok
#Puhasto
Oct 09, 2025