Spada med žitarice, čeprav to ni. Botanično je namreč bliže rabarbari in zelju, ima pa izredne zdravilne učinke. Veste, kaj je to?
Ste vedeli, da je ajda že stoletja ena izmed najbolj cenjenih rastlin v naših krajih, njen prihod v Evropo pa spremljajo zanimive zgodbe, povezane s križarji in davčnimi oprostitvami? Kljub temu, da je nekoč veljala za hrano revežev, danes znova odkrivamo njene številne prednosti, med katerimi izstopata primernost za ljudi s celiakijo in bogata dediščina ljudske medicine. Ajda navdihuje tudi s presenetljivimi običaji – od posebnih vrst medu do uporabe v domačih vzglavnikih. Zakaj gorski ajdov med spada med naše največje zaklade in kako je ajda postala nepogrešljiva tudi v sodobni prehrani? Odkrijte fascinantna dejstva in zgodbe, ki vam bodo gotovo spremenile
🤔🤔🤔
#vemkajjem #ajdazazajtrk #ajdovamokarecepti #ajdovejedi #ajdovepalačinkerecept #zdravilniučinkiajde
https://vemkajjem.si/clanek5857
Nov 09, 2025