Članek
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike

Narobe je, da se Svetovna zdravstvena organizacija trudi omiliti pomen lastne lestvice rakotvornih živil. Prav bi bilo, da potrošniki prepoznamo škodljive mesne izdelke. Veste kako?

Objavljeno Nov 13, 2025

Svetovna zdravstvena organizacija je pred kratkim povzročila razburjenje, ko je rdeče meso in predelane mesne izdelke uvrstila na seznam najbolj nevarnih rakotvornih živil, skupaj s tobakom in alkoholom. Ta odločitev je presenetila tako proizvajalce kot ljubitelje mesa in sprožila številna vprašanja: Ali res tvegamo zdravje z uživanjem mesa? Ali lahko z nekaj spremembami zmanjšamo tveganje, povezano z našo prehrano? Kaj pravijo uradne statistike in komu je sploh v interesu, da uživamo boljšo hrano? Preverite v članku, kaj stoji za temi ugotovitvami in kakšni so naslednji koraki – zase, za svojo družino in svoje zdravje! 👇

🤔

#vemkajjem #emulgatorjiinrakotvornesnovi #kakoločitizrnjeodplevprimesnihizdelkih #kakoprepoznatiškodljivemesneizdelke #rak #rakotvornaživila

https://vemkajjem.si/clanek5810

#Zdravje #Hrana #Prehrana #Statistika #Alkohol #Tobak #Rak #Proizvajalci #RdečeMeso #LjubiteljiMesa