Tudi če jeste kakovostne sestavine, pazite na beljakovine, vitamine, vlaknine in se ogibate ogljikovim hidratom, vaše telo morda ne prejme niti polovice hranil, ki bi jih lahko. Veste, kaj je problem?
Ste vedeli, da lahko že z majhno napako pri kuhanju povsem nehote iz svoje najljubše zelenjavne jedi odstranite več kot 70 % vitamina C? Najnovejše raziskave priznane Univerze v Cambridgeu so razkrile presenetljive podatke, ki bi morali zanimati vsakega ljubitelja zdrave prehrane. Še bolj presenetljivo pa je dejstvo, da kar 78 % gospodinjstev po Evropi pogosto počne napake v kuhinji, zaradi katerih hranljive snovi v hrani izginejo, še preden jo sploh položimo na krožnik! Vas zanima, katere vsakodnevne kuharske navade vam utegnejo prikrito škoditi in kako z malimi spremembami pripraviti resnično zdrave obroke? Kliknite na članek in odkrijte, kako lahko preprosto izboljšate svojo prehrano!
🤔
#vemkajjem #hranila #kuhanje #olje #vitamini #vlaknine
https://vemkajjem.si/clanek8201
Nov 19, 2025