Članek
Država smo ljudje
Objavljeno Nov 13, 2016

Država, politika, državne institucije, politične stranke. Vse to so institucije katerih nastanek so omogočili ljudje ali narodi. Ustanovljene so bile z namenom da omogočijo ljudem ustanoviteljem varnost ter boljše življenje. Narod je v te institucije položil svoje zaupanje in ter jim naložil da vestno opravljajo svoje delo po načelu dobrega gospodarja. Predsedniku,vladi in parlamentu je narod zadal nalogo, da sprejema zakone kateri bodo v dobro vseh ljudi v državi kar jim bo omogočalo normalno življenje ter razvoj. Sodišča imajo nalogo posredovati v sporih med državljani, pri čemer se morajo držati zakonov, moralno etičnih načel in pravičnost. Stranke so združenja podobno mislečih ljudi, katera v parlamentu zastopajo to skupino ter soustvarjajo način vladanja, kateri pa v nobenem primeru ne sme biti v nasprotju s temeljnim načelom in poslanstvom vlade in parlamenta, ki je delovanje v dobro vseh državljanov.

Torej ko smo obdelali osnove države in demokracije katere so v bistvu popolnoma preproste, le da nam jih sedanje oblastne strukture prikazujejo kot nekaj zelo zapletenega česar navadni državljani ne moremo razumeti, pa poglejmo kakšno državo, vlado, parlament, stranke in sodišča imamo v Sloveniji.

Država sprejema vedno bolj zapletene zakone, kateri niso v skladu z načelom dobrega gospodarja, saj državljanom ne omogočajo boljšega življenja, tudi jim ne zagotavljajo varnosti. Zakoni katere sprejemajo dandanes vlada in parlament nimajo popolnoma nič skupnega s tem za kar jih je narod postavil. Te zakone sprejemajo v dobro ozkih interesnih skupin, s čimer zavirajo napredek naroda in države. Sodišča ne sodijo po načelu zakonitosti in enakopravnosti pred zakonom, vedno bolj je razviden razkorak med sodbami v primerih znanih elitnih ljudi, ter sodbami povprečnim državljanom.

Torej tukaj je popolnoma razvidno dejstvo, da država in njene institucije ne opravljajo svojega dela za katerega so jih zadolžili ljudje oz. narod kot ustanovitelj države. Ker je državo ustanovil narod, ima le ta tudi pravico izbirati koga bo sprejel med sebe in pod zaščito svoje države. Torej vlada, katera sprejema tujce brez preverjanja, v nasprotju z večinsko voljo svojih državljanov, spet krši svojo ustanovno poslanstvo zatorej ni zakonita in narod kot ustanovitelj, bi moral imeti preprost vzvod s katerim bi to vlado poklical na odgovornost ter jo zamenjal. Ker lahko nekatera dejanja nepoštene in nevestne vlade hudo škodujejo državi in narodu mora ta odpoklic biti hiter in takojšen, ker bi čakanje na nove volitve lahko povzročilo nenadomestljivo škodo.

Vsaka vlada, katera se obrne proti svojim državljanom, ni legitimna, zato je pravica in dolžnost državljanov da jo odstranijo iz položaja.

Stranka Slovenskega Naroda je stranka katere eno in edino poslanstvo je zagotoviti preživetje ter razvoj slovenskemu narodu, zato je tudi ena od redkih strank, ki v popolnosti izpolnjuje poslanstvo, skladno s primarnim ciljem države. Člani naše stranke se zavzemamo in delujemo izključno za ta cilj, zavedamo se da brez slovenskega naroda tudi država ni potrebna ter bo slej ko prej propadla.