Javni poziv predsedniku države RS in prijava nezakonite gradnje kanala C0 državnim organom

Objavil/a Vojko Bernard, dne 2018-10-26 ob 08:32:05

Iz AAG smo 24.10.2018 poslali “Javni poziv predsedniku Republike Slovenije, gospodu Borutu Pahorju, vrhovnemu poveljniku obrambnih sil RS, za takojšnjo ustavitev del na kanalu C0, preko strateško pomembnega glavnega vodovarstvenega območja glavnega mesta RS Ljubljane.”

image

Ljubljansko polje

Predsednik republike Slovenije, gospod Pahor, po 102.členu Ustave RS vrhovni poveljnik obrambnih sil, na vas je, da takoj ustavite dela na poskusu diverzije na pitno vodo prestolnice!

Kanal s fekalijami, C0 čez glavno vodovarstveno področje za pitno vodo za okrog 300.000 prebivalcev in gostov glavnega in največjega mesta države, ki je prav zdaj v izgradnji, čeprav zanjo ni vseh potrebnih dokumentov, je šolski primer poskusa strateške diverzije, po kateri Ljubljana lahko postane lahek plen za morebitne teroriste, seveda pa tudi v vojnih razmerah ali še pred njimi.

Diverzija je termin, ki se uporablja v, na primer, primerih uničenja strateško pomembnih instalacij, kot je vodno zajetje za mesto. Kanal s fekalijami, C0 preko glavnega ljubljanskega vodovarstvenega območja je idealna situacija za onesposobitev obrambne sposobnosti prebivalcev Ljubljane. Samo ena ali nekaj manjših eksplozivnih naprav, ki razstrelijo dele kanala C0 je dovolj za uničenje glavnega vira pitne vode za Ljubljano, najboljše na svetu. Za desetletja.

Naša država se je dokaj pozno začela obračati k samoobrambi, ne le služiti v tujih vojnah. Tako je šele leta 2017 izšel Zakon o kritični infrastrukturi (ZKI) (UL 75/2017). Kritična infrastruktura se upravlja po sektorjih. Med njimi tudi sektor preskrbe s pitno vodo. V posebnem Sklepu Vlade RS številka: 80200-2/2018/4 z dne 26. 7. 2018 je kriterij za sektor preskrbe s pitno vodo območje z več kot 100.000 prebivalci, s prekinitvijo oskrbe za več kot teden dni. Sektor za preskrbo s pitno vodo pa je na tretjem mestu, od štirinajstih sektorjev, za energetiko in komunikacijami.

Skratka, obrambna sposobnost ljudske sile Ljubljane bi bila z izgradnjo kanala C0 preko njenega glavnega vodovarstvenega območja uničena, še posebej v času porasta terorističnih dejanj.

Prosimo vas, da nas obvestite o vaših ukrepih!

AAG poslal zahteve oz. prijavo v zvezi z gradnjo kanala C0

clip_image004

V torek je podizvajalec MOL skušal na silo nadaljevati svoja dela, a ga je spet ustavila policija. Njihovo akcijo je posnela ekipa Drugorazredni. (Foto: Nova24TV)

Alpe Adria Green  je 24.10.2018 poslala dopis naslovljen na:  g. Jure Leben, minister – Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije, Dragica Hržica, glavna inšpektorica – Inšpektorat RS za okolje in prostor, g. Drago Šketa, generalni državni tožilec – Vrhovno državno tožilstvo RS, mag. Tatjana BOBNAR – V. d. generalnega direktorja policije ter  Varuhu človekovih pravic RS

Zahtevo oz. Prijavo po takojšnji zaustavitvi gradnje kanalizacije v viru pitne vode v vodonosniku od Broda do Ježice s strani MO Ljubljana ter zahteva za zašito lastnikov zemljišč, ki so zaradi te gradnje ogroženi.

V petek 19.10.2017 in v torek 23.102018 so namreč z nepopolno dokumentacijo pričeli oz. nadaljevali gradnjo kanala CO na zaščitenem območju barja, ki je zaščiten z naturo 2000.

Že pred tem smo iz Alpe Adria Green  26.09.2018 na EU komisijo, EU parlament – komisijo za peticije in EU varuhu za človekove pravice poslala pritožbo zaradi nameravane  gradnje kanalizacije v viru pitne vode v vodonosniku od Broda do Ježice. Pritožbo smo poslali, ker bi ta gradnja kršila EU Direktivo 2011/92/EU in Uredbo (ES) št. 1367/2006 Evropskega Parlamenta s strani Mestne Občine  Ljubljana in državnih institucij.

Povezava: AAG podal pritožbe za projekt MOL za kanal Co na EU institucije

Podrobneje o razlogih zakaj smo poslali tokratno zahtevo oz. prijavo, si lahko preberete v članku, ki smo ga objavili na spletn strani AAG in ogledate na videu avtorja Luka Svetina iz NOVA 24 TV - POVEZAVA!

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vojko  Bernard
Vojko Bernard
Objavil/a 2018-10-26 08:32:05 (Oct 26, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!
AAG je prejel priznanje za najboljši promocijski projekt URE /OVE 2019
Odprto je glasovanje Financ za najboljši energetski projekt
AAG je podal pripombe na dopolnjen osnutek OPN Občine Loški Potok
AAG podala pripombe na Osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save
AAG bo na 11. Informativi 2019 predstavil “Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL”
Predlog za uvedbo postopka Evropske unije proti Republiki Italiji zaradi kršitve okoljske zakonodaje v žaveljski železarni, ki povzroča tudi čezmejno onesnaževanje
Upravno sodišče je zadržalo izvajanje Odloka, ki dovoljuje odvzem rjavega medveda iz narave, od tega 175 z odstrelom, dokler ne presodi ali je ta zakonit.
AAG vložila tožbo na Upravo Sodišče na Odlok Vlade RS o ukrepu odzema osebkov rjavega medveda in volka iz narave
Peticija proti odstrelu rjavega medveda 2018 – 2019
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

v aag pričenjamo z 16. januarjem  2017 z izvajanjem projekta brezplačno pravno svetovanje. v kolikor potrebujete pravni nasvet iz kateregakoli področja prava, se oglasite v času uradnih ur v prostorih po spodaj navedenem urniku oz. nas kontaktirajte na naslov:  projekt je prvenstveno namenjen socialno šibkejšim posameznikom, ki jim želimo olajšati vključevanje v družbo in dostop do pravnih nasvetov. prav tako pa bomo pomagali še naprej civilnim iniciativam, društvom in posameznikom, ki imajo probleme na področju okolja, narave in zdravja kot posledice nezdravega okolja v katerem živijo. na svetovanju vam bo naš pravnik odgovoril na pravno vprašanje, vam razložil vsebino in postopke omenjene zadeve ter vam predlagal možnosti oz. pot naprej. vojko bernard

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja: 1)  mediacije s področja okoljskih sporov  2) zastopanje  občananov ali skupin občanov  priprava dokumentacije in nudenje pomoči na obravnavah 3) svetuje občinam, podjetjem in posameznikom s področja okoljevarstva   več na:  https://alpeadriagreen.wordpress.com/mediacije-zastopanje-svetovanja/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

alpe adria green izvaja neodvisno od državnih zavodov ter politike pojetij,  meritve imisij z cerex hound prenosnim multi-analizatorjem plina razvit za odkrivanje plinov z ppb natančnostjo. naprava je izdelana tako, da lahko odkriva koncentracije več plinov v zmesi, hkrati. prenosni multi-analizator daje rezultate laboratorijske kakovosti v realnem času z uporabo ultravijolične absorpcijske svetlobe – podobno kot pri klasičnih infrardečih detektorjih, vendar na meritve mnogih  plinih, ki so zdravju škodljivi ne ovira niti vodna para. analizator je odporen proti vremenskim vplivom in z vgrajenim računalnikom z operacijskim sistemom windows 7 in deluje z brezžično komunikacijo. ta naprava ima dodaten ročni filter na cevi, ki je namenjen za delo v zadimljenem ali prašnem okolju ter v utesnjenih prostorih. opremljena je tudi z vremensko postajo, ki jo priključimo ob vsaki meritvi plinov in so vključeni tudi v končno poročilo.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

s pomočjo trikalnalnega multimetra, izvajamo meritve parametrov kvalitete pitne vode in povrršinskih vod (na morju, rekah, jezerih in drugod). kvalitativno in prostorsko uredimo rezultate meritev. preverjamo delovanje čistilnih naprav, izdelujemo študije po globini točkovne izmere naslednjih parametrov: – ph, – raztopljeni kisik, – prevodnost v laboratoriju z pf-12 napravo odkrivamo v vodi: - težke kovine - nitrite, nitrate, fosvate,...  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj