Članek
"Prisluškovali so Američani"
Objavljeno Aug 08, 2015

Odstop francoskega arbitra Ronnyja Abrahama ima zelo verjetno povezavo v pritisku ZDA, ki jim ni všeč slovensko približevanje Rusiji. Tudi posnetki spornih pogovorov med Jernejem Sekolcem in Simono Drenik bi lahko izvirali od ameriških obveščevalcev, meni ugledni zagrebški profesor Žarko Puhovski, ki je razočaran tudi nad odzivom Slovenije.

Po besedah ugledenga zagrebškega profesorja politične filozofije in analitika Žarka Puhovskega je bilo precej nenavadno, ko je predsednik Meddržavnega sodišča v Haagu Ronny Abraham sprejel ponudbo za sodelovanje v arbitražnem sodišču. Ker pa je nato spoznal, da se je "zaletel" in da bi udeležba lahko škodovala njegovemu ugledu, je odstopil. K temu so pripomogle tudi ZDA, tako kot so pri sprejemu funkcije teden dni prej pripomogli pritiski EU, je prepričan Puhovski.

V pogovoru za STA je izpostavil, da si je Slovenija na jezo ZDA privoščila predobre odnose z Rusijo, kar kaže nedavni obisk premiera Dimitrija Medvedjeva pri nas. "Glede na članstvo Slovenije v zvezi Nato in pogrevanje hladne vojne so takšno obnašanje Slovenije očitno veliko bolj resno vzeli Američani kot EU, ki niti nima jasne politike," meni Puhovski. 

Beri dalje...

Tudi Tomislava so Ugrabili Američani preko svoje ISI-ove Podružnice FALI TREČI IGRAČ...koji se SPRREMA ...da jim spet malo Vreže Gvinte http://www.publishwall.si/Animos/post/139280/treci-igrac

Bo vse uredila Kolinda, zna se. Mislim, glede Tomislava.