Članek
Čelada s smerniki hit še pred začetkom prodaje
Objavljeno Aug 10, 2015

Kolesarji veljajo za zelo nepredvidljive, vedo povedati vozniki avtomobilov. Morda bo nova čelada Lumos z vgrajenimi indikatorji izkazala za toliko boljšo rešitev.

Čelada Lumos za zdaj še nabira sredstva prek sistema Kickstarter, a njeni ameriški avtorji so prepričani, da bi morala biti zelo zaželjena med kolesarji, saj da precej izboljša njihovo varnost. 

Medtem ko ima marsikatera kolesarska čelada že vgrajeno LED opozorilno rdečo luč, so pri mladi ekipi venec LED luči razširili na ves zadnji del čelade. Poleg opozorilne luči je dodana še funkcija luč ob zaviranju ter oba smerokaza. Prek bluetooth povezave so svetila povezane s kontrolno enoto, pritrjeno na krmilu, s katero kolesar upravlja, ko denimo zavija. Zaviralna luč pa deluje po principu vklopa, ko vgrajeni senzor pospeškov zazna naglo ustavljanje kolesarja. 

Dodatno ima čelada močno LED iodo tudi spredaj, tako da kolesar lahko opozarja nase udeležence pred seboj, svetloba pa je dovolj močna tudi za osvetljevanje cestišča. Diode smernikov so tudi spredaj.

Beri dalje...