Članek
Objavljen bo uradni seznam najboljših avtošol
Objavljeno Aug 11, 2015

V procesu izbire kakovostnih šol voženj bo kandidatom kmalu v pomoč seznam tistih izvajalcev oziroma avtošol, pri katerih je uspešnost pri opravljanju vozniškega izpita višja.

Tako v združenju šol voženj kot v širši strokovni javnosti opozarjajo na to, da nekateri izvajalci programov za pridobitev vozniškega izpita delujejo premalo kakovostno. Pri tem za navidezno zadovoljstvo svojih strank ubirajo bližnjice, kot so ekspresni tečaji, nizke cene (a zato pribitek ur) ali v nekaterih primerih, kot je razkrila afera s ponarejenimi vozniškimi izpiti, celo stopijo na drugo stran zakona. 

Pot do vozniškega izpita ni poceni, vseeno pa so si v stroki edini, da so bližnjice na dolgi rok lahko le še precej dražje, morda celo usodne. "Staršem, ki me sprašujejo, kako bi lahko njihov sin ali hčerka lahko prišla 'skozi' z manj urami vožnje, odgovorim: Gospa, saj gre vendar za vašega sina, res hočete, da ga usposobimo za vožnjo le na pol?", nazorno pove Borut Žagar, predstavnik združenja šol voženj pri GZS in zaposlen pri šoli vožnje Šmarca. 

Beri dalje...