Članek
Župan Popovič v akcijo proti skuterjem in kolesarjem
Objavljeno Aug 12, 2015

Koprska občina na čelu z županom Borisom Popovićem ima dovolj prekrškarjev med vozniki mopedov in kolesarjev, ki so semedelsko promenado, namenjeno izključno pešcem, izkoriščali zase. V akciji kršitelje lovil tudi Popovič.

Na Mestni občini KOper (MOK) so že lani s tablami in povečano prisotnostjo redarjev skušali izboljšati stanje, ko so se kljub prepovedi med sprehajalci stalno vozili tudi kolesarji in celo mopedisti. Razmere so bile najhujše na križišču pri prehodu, ki povezuje Semedelo z Žusterno, in semedelsko promenado. 

Minule dni so kot enega od ukrepov na MOK pričeli z javno objavo posnetkov prekrškarjev na spletu, k temu pa so pozvali tudi vse občane. Na terenu si je stanje ogledal tudi župan Boris Popović in glede na posnetke celo sam ustavljal prekrškarje. V torek pa so delavci komunale na ukaz občine postavili še fizične pregrade, ki onemogočajo vstop koles in mopedov na površine za pešce. Novi sta tudi dve hitrostni oviri, ki preprečujeta drvenje prek omenjenega podhoda, medtem ko bodo na odseku te dni še bolj vestno patruljirali občinski redarji. 

Beri dalje...