Članek
Toyota avensis takšen, kot mora biti in nič več
Objavljeno Aug 13, 2015

Največji doprinos po prenovi, ki ga izkazuje toyota avensis, je bistveni preskok pri varnosti, s čimer je lahko zgled tudi ostalim. Sedaj je še toliko bolj korekten avto za tiste, ki gredo v nakup predvsem z razumom. Čustva morajo počakati doma in dobijo vlogo kasneje.

Po šestih letih izdelave sedanjega modela, ki je bil od takrat enkrat že posodobljen, bi prej kot tako obsežno prenovo pričakoval, da se bo Toyota lotila priprave naslednje generacije, s katero bi odgovorila na vse višje postavljene letvice v tem sicer ne ravno dobičkonosnem razredu. Pa se ni in avensis je še vedno postavljen na isto osnovo kot leta 2009, pa čeprav je zaradi oblikovnih vložkov malce daljši. Četudi ga bo kdo ocenil za “čudnega”, so z videzom očitno skušali vdihniti čustev in avto narediti opaznejšega kot je bil doslej. Po drugi strani je verjetno bolj kot kadarkoli to lahko zelo dober flotni avto.

Nekateri drznejše luči, ki so v najbolje opremljnih različicah tipa polni LED, hvalijo, drugi bi ob pogledu nanje raje ostali pri prejšnji medli podobi, a tako je pač z okusi. Izgled nosu je sinhroniziran z aurisom, zanimiva podrobnost so puščičaste dnevne luči, zadnjim je prav tako namenjena konkretna oblikovna vloga, vključno z markantno nočno grafiko.

Beri dalje...