Članek
Mariborčan prepričal policista, da ne potrebuje vinjete
Objavljeno Aug 15, 2015

Po Facebooku se širi sporočilo, v katerem uporabnik trdi, kako je policista prepričal, da mu na mariborski obvoznici ni potrebno uporabljati vinjete.

"Včeraj se mi je mudilo iz službe domov zato sem zavil na mariborsko obvoznico v Melju in izstopil na Teznem, za menoj pa se je zapeljala policija z modrimi lučmi. Lepo me ustavijo, pogledajo vinjeto in vidijo, da ni več veljavna," zgodbo pričenja Mariborčan.

"Policist mi reče, če vem, da je veljavnost vinjete potekla pred tremidnevi, odgovoril sem, da vem. Nato policist reče: 'Prosim, če stopite z mano do vozila.' Da mi bo napisal kazen za vožnjo brez vinjete. V roke vzame obrazec in hoče napisati kazen."

A Mariborčan je dal policistu vedeti, da se spozna na paragrafe."Kazen, ki jo hočete napisati, je neveljavna oziroma me po zakonu ne morete kaznovati... Če jaz zavijem na obvoznico in za menoj tovornjak in oba zapustivo obvoznico - na primer izvoz Tezno -  jaz dobim kazen, ker nimam vinjete, voznik tovornega vozila ali avtobusa pa ne, saj tukaj on ne potrebuje vinjete in se lahko vozi po obvoznicah kolikor hoče, ker uporabo avtoceste tovornjakarji in ostali plačajo komaj v Tepanjah oziroma na Ptuju...."

Beri dalje...